Societat

el pasteral

Es constitueix el comitè per implantar el pla d’emergència de Susqueda i el Pasteral

Endesa ha constituït el comitè d’implantació del pla d’emergència a les preses de Susqueda i el Pasteral. Es tracta, segons avança l’ACN, d’un pas necessari per millorar la seguretat i la gestió del risc en tota la zona d’influència. El comitè està integrat per personal d’Endesa, Protecció Civil de la Generalitat, Protecció Civil de l’Estat, l’Agència Catalana de l’Aigua i Endesa. L’objectiu és implantar de forma efectiva els plans d’emergència estipulats. Entre algunes de les accions es preveu col·locar disset sirenes als municipis d’Amer, Anglès, Bescanó, la Cellera de Ter i Sant Julià de Llor i Bonmatí. Es preveu que les mesures es despleguin fins al segon semestre de l’any vinent.

Els Plans d’Emergència de Preses (PEP) són una eina que ha de vetllar per garantir la seguretat i el benestar de la regió en cas d’incidència. Ara, s’ha constituït el comitè d’implantació d’aquests plans a les preses de Susqueda i el Pasteral. Els plans requereixen d’una campanya d’informació a la població i els ajuntaments potencialment afectats en cas d’incidència a les preses. El PEP es preveu que estigui enllestit el segon semestre del 2025, quan ja s’hagin col·locat les disset sirenes en poblacions properes.

Seran senyals acústics que s’instal·laran en zones on quedarien inundades en la primera mitja hora en cas de trencament o mal funcionament de la presa. Això permetrà alertar tota la població afectada de forma eficient i ràpida en cas d’emergència. Això suposarà una millora significativa en la capacitat de resposta de la gent per poder allunyar-se de la zona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.