Societat

societat

El Campionat del Món de Bèlit de Sant Narcís es manté viu vint anys després

El campionat del món de Bèlit, que avui al matí ha celebrat les finals a Girona, ha comptat amb la participació de 218 jugadors, repartits en set equips. Aquest campionat, fortament arrelat al barri de Sant Narcís i un dels actes de la seva festa major més apreciats, ha tornat a demostrar l'esforç d'un grup de veïns per recuperar-la. I amb un guanyador d'aquesta etapa: Mosquetes Mortes, del Casal Esplai Sant Narcís. La presidenta de l'Associació de Veïns de Sant Narcís, Carme Castel, ha expressat la seva satisfacció per l'èxit i, especialment, per la dedicació dels veïns que des de fa vint han treballat per mantenir viu el bèlit.

Jordi Baró, president l'Associació Cultural del Bèlit de Sant Narcís, explica que aquesta activitat va sorgir ara va vint anys i d'una manera molt inesperada: "Vaig anar a trobar al Juanjo, com a creador i expert en la matèria, pintor artístic, professor de dibuix i dissenyador gràfic, per a proposar-li un nou disseny de la revista de la Festa Major del barri, avui vicepresident de l'Associació del Bèlit", explica Baró, que afegeix: "En Juanjo va aprofitar per aportar un bon contingut a la revista del 2003 i fer un article que parlava dels diferents jocs de carrer". Gràcies a aquest treball, i segons Baró, "vàrem fer memòria del joc del Bèlit que temps enrere jugàvem al barri de Sant Narcís". En Baró recorda que amb el Juanjo deien: "Veig sovint als meus fills jugar amb les consoles i no surten prou al carrer com fèiem abans i, per tant, podria ser interessant promocionar els jocs al carrer".

 Aquest va ser un dels principals motius de crear el campionat amb la implicació de les companyies de la Junta, en Miquel Pagès que va morir en l'any 2019, i dels capitans i representants de cadascun dels diferents equips i els "belitaires" que cada any renoven la seva participació.

A Sant Narcís es constitueix una junta, la del Bèlit, que treballa amb equip, amb en Jordi Baró, en Juanjo Valeros, en Carles Bossacoma, la Mònica Posadas, en Martí Merino, en Miquel Gil, i amb el relleu a la presidència. "De fins fa poc en Quim Busquets, que també des d'aquí li volem agrair la seva implicació i dedicació durant aquest temps en aquesta activitat de lleure en el barri i en la ciutat", destaca Baró. Les activitats programades de la Festa Major del barri de Sant Narcís s'allargaran durant el cap de setmana vinent,fins al dia 9 de juny.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia