Societat

enoturisme i gastronomia

Carme Ruscalleda, premi ‘Premi Bite honory award’ per la difusió de la cultura culinària

La Generalitat també concedeix al premi ‘Best foodie’ a Aiste Miseviciute, i recoeix la tasca de Josep Roca amb el premi ‘Best winefluencer’

La xef Carme Ruscalleda ha estat premiada amb el premi Bite honory award, que dona la Generalitat, mitjançant la Direcció General de Turisme del Departament d’Empresa i Treball, que li ha volgut reconèixer la seva contribució a difondre la cultura culinària catalana.

El guardó s’ha donat a conèixer aquest vespre durant la Gala Nacional de l’Enoturisme i la Gastronomia, celebrada al Teatre Nacional de Catalunya i presidida pel president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès.

Els Premis Bite i Mos, que enguany celebren la seva segona edició, volen reconèixer el paper fonamental que tenen els creadors i creadores de continguts digitals enogastronòmics en el foment d’aquest tipus de turisme i, alhora, posar en valor Catalunya com a destinació enogastronòmica de referència a escala mundial.

Dins la categoria Bite, que té en compte la divulgació enogastronòmica en un àmbit d’actuació mundial, també ha estat guardonada la lituana Aiste Miseviciute amb el premi Best foodie que distingeix a la persona que desenvolupa el millor contingut mundial en l’àmbit enogastronòmic.

El guardó Best winefluencer ha estat atorgat al sommelier gironí Josep Roca, per ser considerada la persona més influent mundialment en l’àmbit de la creació de continguts enològics. Finalment, l’escriptor el nord-americà Matt Goulding ha estat distingit amb el premi Best food traveller per la creació de continguts gastronòmics relacionats amb viatges.

Pel que fa a la categoria Mos, que té en compte l’àmbit nacional, ha estat premiada la periodista Trinitat Gilbert com a Millor ambaixadora, al ser considerada la millor creadora de contingut de la gastronomia catalana. El premi a Millor prescriptor de la cuina catalana ha recaigut a Paco Solé, per la seva divulgació de la gastronomia catalana en els mitjans digitals. Lluís Tolosa ha estat guardonat amb el premi a Millor prescriptor del vi, i ‘Dones del vi’ ha estat distingit amb el premi a Millor col·lectiu per ser l’agrupació amb millor presència digital relacionada amb l’enogastronomia catalana.

Els Premis Bite i Mos són una de les actuacions que impulsa el Govern en el marc de la ‘Catalunya, Regió Mundial de la Gastronomia 2025’, una distinció que ha de servir per posicionar Catalunya com a gran referent mundial de l’alimentació i el turisme enogastronòmic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Girona

Retransmissió radiofònica de la nova Orquestra Filharmonia

Girona
infraestructures

L’R3, R4, R7 i R12 afectades pel robatori de coure reuperen la normalitat

barcelona
MEDI AMBIENT

El govern aposta pel reagrupament de ramats per evitar atacs de l’os bru

Boldís
SERVEIS

Més freqüència de pas en el bus del Parc Nacional d’Aigüestortes

Pobla de Segur
societat

Mor Mari Valldeperas, històrica del voluntariat a Sabadell

societat

900 joves atesos en set mesos al servei d’acompanyament emocional del govern

barcelona
Girona

El PSC, indignat per la pèrdua de línies a La Baldufa

Girona
MEDI AMBIENT

El pàrquing regulat per accedir al pantà de Sau es reactivarà el dia 22

Sau
Medi Ambient

El pantà de Sau s’omple de curiosos per tornar a veure l’església envoltada d’aigua

barcelona