Societat

L'obra del tramvia a la Diagonal afectarà unes 10.000 botigues

Barcelona

Primera consulta sobre el traçat de la Diagonal, però extraoficial, ja que l'Ajuntament encara no ha definit quin tipus de convocatòria prepara. El Consell de Gremis de Barcelona preguntarà els seus associats si estan d'acord amb la unió dels dos tramvies a través de la Diagonal, des de Francesc Macià fins a la plaça de les Glòries.

La consulta interna preveu saber el parer dels bars, restaurants, botigues, comerços, hotels, oficines i establiments comercials en general situats a peu de carrer a l'avinguda, entre totes dues places, però també als carrers del voltant que hi menen. El Consell de Gremis de Comerç, Serveis i Turisme de Barcelona calcula que seran unes deu mil les activitats econòmiques que es poden veure afectades per la voluminosa obra.

Sense projecte
La transformació d'aquest tram de la Diagonal és una de les obres de futur més emblemàtiques de Barcelona. L'alcalde Jordi Hereu la va presentar aquest setembre, tot i que encara no hi havia preparat cap projecte, ni d'afectacions ni terminis ni tampoc pressupost.

"Tan aviat tinguem els resultats de la consulta, els traslladarem a l'Ajuntament", va avançar ahir el president del Consell, Gaietà Farràs. "El consistori s'ha compromès a informar-nos del projecte, l'abast real de la infraestructura i de quina manera té previst realitzar-la, si al final es fa", va remarcar Farràs. Per això el Consell vol afegir-se a la participació ciutadana, que s'ha desfermat arran de l'anunci de reforma del passeig.

Els comerciants estan "preocupats" per les afectacions que pot generar l'obra. Per això han convocat a una assemblea informativa dels seus associats. El regidor d'Urbanisme, Ramon Garcia-Bragado, ha iniciat un seguit de presentacions del pla a diverses entitats i col·legis professionals.

L'experiència de les obres de l'intercanviador del carrer Balmes planen sobre aquest projecte. Ja fa tres anys que van iniciar-se i els botiguers del carrer Rosselló continuen indignats. Alguns han tancat fa mesos i d'altres han situat fotografies del president José Montilla als aparadors tallant una cinta d'inauguració, farts d'unes obres -l'intercanviador metro-FGC nou- que els han fet perdre molta clientela.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.