Societat

"Però el 2008 no vam tenir un altre judici?"

La repetició del judici contra Pedro Jiménez genera un gran desconcert. Una germana de l'acusat l'incrimina

La repetició del judici contra Pedro Jiménez per l'assassinat de dues dones policies ha generat desconcert en l'opinió pública que no entén el perquè d'una decisió judicial que obliga a reobrir ferides als familiars de les víctimes.

Aquesta confusió va quedar palesa ahir a la sala de vistes durant la declaració d'una de les germanes de l'acusat, Montserrat, quan en la contesta a una pregunta de la fiscal va fer referència expressa a "allò que vaig dir a l'altre judici".

Va ser una resposta espontània, una reacció lògica d'una persona absolutament aliena als sempre complicats mecanismes del procediment judicial i que no entén per què cal repetir el judici d'uns fets l'autoria dels quals ja va quedar sobradament demostrada.

La intervenció de la dona va ser ràpidament tallada pel magistrat del cas que la va corregir amb un contundent: "No hi ha hagut cap judici anterior!". En comptes d'aportar llum, la intervenció del jutge Josep Maria Planchart, encara va confondre més la dona que, recordant que ja havia fet de testimoni, va preguntar: "¿I el 2008 no vam tenir un altre judici?". "Formalment no hi ha hagut cap judici anterior, és com si no hagués existit mai", va concloure el jutge de nou amb contundència.

Repetició de l'horror

Tot el judici és la història d'un horror ja viscut, un macabre exercici de crueltat que tothom volia tenir ja oblidat, també el nòvio i la germana d'una de les víctimes, que ahir van haver de tornar a declarar davant la mirada i la presència de l'assassí, com ja ho havien fet en el judici del 2008.

D'aquesta manera, quan Montserrat Jiménez va tenir clar que havia de repetir ahir el que ja havia declarat a la primera vista, va tornar a fer-ho incriminant el seu germà. Va explicar que el dia dels fets Pedro va anar a casa seva, que el va veure nerviós, que li va demanar per veure les notícies de TV3, que li va semblar estrany les explicacions que li donava sobre què havia fet en les hores anteriors i que, per tot això, va regirar-li la bossa que portava per si hi veia algun element sospitós.

La dona va acabar donant a entendre que considera el seu germà l'autor del doble assassinat, però va matisar la declaració assegurant que "en tot cas no crec que ho hagués pogut fer ell tot sol".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.