Societat

Condemna de 14 anys de presó pels acusats per l'atac racista de Sant Vicenç de Castellet

L'Audiència de Barcelona ha condemnat fins a 14 anys i mig de presó deu dels 15 joves jutjats per l'atac racista a un magrebí a Sant Vicenç de Castellet el 2002, al qual van amenaçar i agredir. A més, els nois van llençar un còctel Molotov al balcó de l'immigrant.

Segons considera provat la sentència, la tarda del 14 de juny de 2002, Jordi M.C., Antonio S.G. i Raúl R.S. es van discutir amb uns magrebins en la plaça del Pi de la localitat. A la nit, els tres van explicar el que havia passat al bar del poble i la resta de processats els van ajudar a venjar-se. De matinada, van anar a casa de Mustapha E. i van llençar un còctel Molotov al seu balcó. Després de l'atac, els acusats van marxar d'allí, però en veure que Mustapha I. sortia de l'edifici van tornar i el van agredir fins que el magrebí va perdre el coneixement.

La Secció Cinquena condemna a Jordi M.C. a set anys i mig de presó per intent d'homicidi i a set anys més per incendi en grau de temptativa; a Antonio S.G., a set anys per intent d'homicidi, i a sis anys i mig més per incendi en grau de temptativa; a Raúl R.S., a sis anys i mig per intent d'homicidi i a sis anys més per incendi en grau de temptativa. A Isidro C.G. el condemnen a sis anys de presó per intent d'homicidi i a 720 euros de multa per amenaces –amb l'atenuant de drogoaddicció–, i a Jaime J.B., a cinc anys i quatre mesos de presó per intent d'homicidi i a 546 euros de multa per amenaces. Als altres quatre acusats els condemna a entre sis i set mesos de presó per amenaces, mentre que el desè, pel mateix delicte, haurà de pagar una multa de 720 euros.

Dels altres cinc acusats, una ha estat absolta per falta de proves, mentre que els altres quatre ja van ser absolts per la presidenta del tribunal després que les acusacions retiressin els càrrecs contra ells.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.