Societat

“L’Ajuntament m’ha deixat sola”

Una mediadora municipal de Cunit, presumpta víctima d’assetjament religiós per part d’un imam, acusa l’alcaldessa de no fer-li costat · Demanen presó per a l’assetjador

Fa més d’un any que Fàtima Ghailan, mediadora cultural a l’Ajuntament de Cunit, conviu amb la por. La dona, d’origen marroquí, va denunciar el 2008 les amenaces, coaccions i calúmnies a què presumptament la sotmetien, entre d’altres, Mohamed Benbrahim, imam del municipi, i el president de l’Associació Islàmica, Abderraman el-Osri, amb l’objectiu que deixés la seva feina. Fruit d’aquella denúncia, el fiscal demana cinc anys de presó per a Benbrahim i quatre per a Osri. Però Fàtima també està dolguda amb l’Ajuntament, i especialment amb l’alcaldessa, Judith Alberich (PSC), perquè s’ha sentit desemparada.

Ghailan és musulmana, fa dinou anys que viu a Cunit i tres que va començar a treballar com a mediadora cultural a l’Ajuntament. Aquí van començar els seus problemes. Els líders de la comunitat islàmica local no van acceptar el seu paper, volien que deixés la feina i, segons el jutge del Vendrell, van iniciar un “entramat d’accions amb la finalitat d’aïllar-la a ella i la seva família”. Ghailan assegura haver rebut amenaces perquè no duia el vel islàmic o perquè es relacionava amb ciutadans no musulmans. Fins i tot va ser víctima d’un intent d’agressió.

Ghailan s’ha sentit sola tot aquest temps. La dona va explicar a l’alcaldessa de Cunit, Judith Alberich (PSC), què li estava passant. L’alcaldessa, però, li va demanar que retirés la denúncia i va evitar la detenció de l’imam per “preservar la pau social”, segons va reconèixer la també senadora en roda de premsa divendres. A part de dir-li que els fets eren “un problema per a l’Ajuntament” i prometre-li feina en un altre lloc si deixava el consistori, Ghailan assegura que Alberich no va fer res més, ni tan sols posar a la seva disposició assessorament legal.

“L’Ajuntament m’ha deixat sola”, va explicar la dona als mitjans. L’alcaldessa no va voler respondre ahir a aquestes acusacions. En canvi, sí que es van posicionar la Federació de Veïns de Cunit i els tres grups a l’oposició municipal (CiU, ERC i ICV), que van exigir la dimissió d’Alberich. En un comunicat, l’oposició va carregar contra l’alcaldessa per haver girat l’esquena a Ghailan, la part més “feble”, i per no haver posat a la seva disposició assessorament legal, quan els seus “problemes no eren un tema personal, sinó que es van produir per la seva feina com a treballadora de l’Ajuntament”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
MEDI AMBIENT

Aigua És Vida diu que no n’hi ha prou amb dessalinitzadores mòbils

girona
SOCIETAT

La pluja altera la programació de la Santa Creu de Figueres

FIGUERES
societat

Èxit de la caminada per demanar l’alto al foc a Gaza

Barcelona
infraestructures

Territori licita les obres de rehabilitació del pont de Sant Francesc a Manresa

Manresa
medi ambient

Iniciativa per reduir l’impacte en el medi de curses de muntanya

barcelona
tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat
turisme

El turisme actiu i d’esports d’aventura a Lleida vol superar els 800.0000 activitats contractades

llavorsí
ensenyament

La preinscripció a escoles de música de Barcelona, a punt

barcelona