Societat

El pla de Rodalies desdoblarà les línies de Vic i del Maresme

Infraestructures

El pla d'Infraestructures ferroviàries de Rodalies de Barcelona 2008-2015, aprovat divendres passat pel consell de ministres, inclou el desdoblament de les línies de Vic i del Maresme. El projecte preveu arribar als 160 milions de passatgers l'any 2015, davant 114 de 2007, i que un 99% dels trens tinguin retards inferiors als tres minuts.

El secretari d'Estat de Planificació i Relacions Institucionals del Ministeri de Foment, Víctor Morlán, ha donat aquest dimecres detalls d'aquest pla de Rodalies, que suposa una inversió de 4.000 milions i preveu una reducció mesura dels temps de viatges d'un 20% i un increment de l'oferta del 60% per absorbir un augment de la demanda del 5,2% anual.

Noves estacions
El pla preveu la construcció de noves estacions a Gavà, Montmeló, Sabadell Can Lluch, Terrassa Can Boada i Santa Perpètua, i altres quatre a la nova línia de Cornellà-Castelldefels -a Gavà, Viladecans i dues estacions a Sant Boi-.

El pla també contempla la construcció d'11 nous intercanviadors a Martorell, el Prat de Llobregat, Sabadell Nord, Arc de Triomf, Sant Cugat, Passeig de Gràcia, Sagrera-Meridiana, Barberà-Cerdanyola, La Torrassa, Aeroport T-1 i Sagrera, els cinc últims amb nova estació inclosa. En total, es passarà de les 107 estacions actuals a les 121 previstes per a l'horitzó 2015.

Les actuacions en noves línies se centren en la nova línia Castelldefels-Cornellà, amb 17 quilòmetres nous de via, el nou accés a l'aeroport del Prat i el túnel de Montcada, a més es preveu la duplicació de la línia Barcelona-Vic, que costarà 600 milions, i la d'Arenys de Mar-Blanes, en els trams que sigui viable per la seva proximitat a la costa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Mataró homenatja Joaquim Arenas, impulsor de la immersió lingüística

Mataró
ADMINISTRACIONS

Judith Ibáñez serà distingida amb la medalla d’or de Cornellà

Cornellà DE LLOBREGAT
ADMINISTRACIONS

La seu de la Diputació a les Terres de l’Ebre, a ple rendiment

Tortosa
societat

La Copa Amèrica ja té el seu propi Pla de Mobilitat

Barcelona
JUDICIAL

Pla de mobilitat a la Barceloneta per la copa Amèrica de vela

Girona
INFRAESTRUCTURES

Afectacions a la mobilitat a l’entorn de la Plaça Espanya per les obres a l’L8

Barcelona
MEDI AMBIENT

Alumnes d’un institut de Cambrils creen un biòtop per incrementar la biodiversitat marina del Cavet

Cambrils

Tornen les cues per les obres a la C-65

quart
SOCIETAT

Tarragona adjudicarà el contracte de la brossa a Urbaser un cop exclosa l’empresa guanyadora

Tarragona