Societat

Demanen 102 anys per a l'acusat de violar i matar dues policies en pràctiques a Bellvitge

Successos

El fiscal demana 102 anys de presó per a l'home acusat d'haver assassinat al barri de Bellvitge de L'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès), durant un permís penitenciari, dos policies nacionals en pràctiques, a les quals va matar a ganivetades.

En el seu escrit de conclusions provisionals, el fiscal demana en concret per a l'acusat, Pedro J.G., una pena de 102 anys i 11 mesos de presó i indemnitzacions per valor de 780.000 euros, per dos delictes d'assassinat i un d'agressió sexual, violació de domicili, profanació de cadàver, incendi, robatori amb violència, robatori amb força i trencament de condemna.
Els fets van ocórrer el dimarts 5 d'octubre de 2004 quan, segons la fiscalia, l'acusat gaudia d'un permís penitenciari que finalitzava l'endemà. Cap a les sis del matí, l'acusat va arribar al barri de Bellvitge en metro, procedent de Barcelona, i cap a les 08.00 es va adonar de la presència al carrer de Sílvia N.G., de 28 anys, que acabava de finalitzar la seva jornada de treball a la comissaria de la Policia Nacional a Castelldefels (Baix Llobregat), on exercia d'agent en pràctiques.

Segons el relat de la fiscalia, l'acusat va seguir a la víctima cap a la porta del seu immoble, situat a la Rambla Marina de Bellvitge, i va accedir a la porteria aprofitant un descuit d'ella. A l'interior de l'habitatge, va comprovar que també s'hi trobés Maria Aurora R.G., la companya de pis de Sílvia N.G., que igualment era agent en pràctiques de la Policia Nacional.

Exercint una "ferotge intimidació" cap a les dues joves, segons la fiscalia, l'acusat les va emmordassar i lligar. Va violar Maria Aurora R.G., i posteriorment li va clavar quatre ganivetades, que li van provocar la mort.

Tot seguit, segons el fiscal, va anar a l'habitació on tenia lligada Sílvia N.G. i li va clavar cinc ganivetades que també van acabar amb la seva vida. Una vegada morta, l'acusat, segons la fiscalia, va actuar "amb total menyspreu cap a la dignitat del cadàver" de Sílvia N.G., ja que la va despullar i li va introduir un consolador a l'anus.

Després dels dos assassinats, l'acusat va registrar el domicili i va robar una targeta de crèdit de Maria Aurora, així com una bossa d'esports de Sílvia. Posteriorment, va intentar incendiar el pis, ja que va calar foc a una butaca, a un sofà i a diversos matalassos i va intentar alimentar les flames llançant també ampolles de licor per afavorir la combustió.

Immediatament després, cap a les 10.00 hores, es va donar a la fuga agafant el metro fins a Barcelona, on, ja a la nit, va intentar treure diners d'un caixer amb la targeta de la víctima, cosa que no va poder fer perquè no coneixia la contrasenya.

En el seu escrit d'acusació, la fiscal subratlla que malgrat que demana més de cent anys de condemna per tots els delictes dels quals l'acusa, el màxim compliment efectiu de la condemna que podria correspondre a l'acusat no podrà sobrepassar els 40 anys, sempre que se'l condemni per dos o més delictes i, almenys dos d'ells estiguin castigats amb una pena de presó superior a 20 anys.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
MOBILITAT

Trànsit reposarà radars vandalitzats, entre altres un que no vol Santa Cristina

SANTA CRISTINA D’ARO
Europa

El linx ibèric ja no és una espècie en perill d’extinció, però continua “amenaçada”

Medi ambient

La platja contaminada de Sant Adrià de Besòs seguirà tancada

Sant Adrià de Besòs
Educació

Concentració de docents al Consorci d’Educació a Barcelona: “Volem continuïtat”

Barcelona
SALUT

Concentració a Mataró per exigir la continuïtat del servei de pediatria a l’Hospital

Mataró
Educació

Barcelona enllestirà la reordenació de l’FP el 2030

Barcelona
OLOT

Els veïns del barri del Morrot demanen els expedients del Pla Parcial

OLOT
Societat

Mor Francesc Bosch, el premianenc amant dels pessebres

canvi climàtic

Onades de calor extrem arreu del món

barcelona