Societat

Inundacions en vials de l'Estartit i Platja d'Aro

El temporal marítim també va afectar la platja de la Fosca de Palamós

Els pobles de l'Estartit i Platja d'aro van patir al llarg del matí d'ahir inundacions en alguns dels seus carrers com a conseqüència del temporal i de l'aigua de pluja que no podia sortir a mar. Aquesta situació és típica en pobles a primera línia de costa, a molt poca altitud sobre el mar.

A l'Estartit, el punt més complicat va ser la zona de l'hotel El Freu, al passeig marítim, ja que és el punt més baix on arriba l'aigua que ve de la muntanya i no pot sortir al mar. Tota la platja i l'aparcament del costat del passeig marítim van quedar coberts per l'aigua. El temporal i la pluja també van provocar inundacions en carrers dels afores del poble i a la urbanització dels Griells, a més d'inundar tot l'aparcament que hi ha entre la platja i el Ter Vell, situat entre l'Estartit i els Griells. Malgrat tot, la situació no es va agreujar amb inundacions de locals, perquè les fortes pluges queien a tongades, i això permetia que no hi hagués grans concentracions d'aigua.

A Platja d'Aro, les inundacions van afectar durant una estona la zona de davant el Magic Park, encara que l'àrea més afectada van ser els vials del nucli urbà més a prop de la desembocadura del Ridaura. La canalització d'aquest riu, que es va dur a terme no fa gaire, provoca que l'aigua es filtri per la llera i acabi sortint pels lavabos i els desaigües de les cases.

Accessos tancats

A causa del mateix temporal marítim, l'Ajuntament de Platja d'Aro va acordar tancar els accessos a les cales del terme i al mateix passeig marítim. Tot i
això, molta gent es va acostar al passeig per veure i fotografiar el temporal de mar.

Aquesta situació no es va produir en altres indrets de la comarca del Baix Empordà, com podien ser Sant Antoni de Calonge o Sant Feliu de Guíxols.

A Palamós, el temporal marítim va afectar sobretot la plaja de la Fosca. Durant tot el matí d'ahir, els propietaris de la guingueta de la mateixa platja no van parar d'abocar-hi sacs de sorra de la mateixa platja per evitar que el temporal descalcés i fes malbé l'edifici. Al final, els propietaris van optar per treure la peça de la coberta de la terrassa de l'equipament. Ahir a la tarda algú fins i tot va decidir fer windsurfing, com ja havien fet d'altres diumenge.

A Begur va caure diumenge un arbre a la carretera de sa Tuna, que va provocar que restés tallada unes quantes hores.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
MOBILITAT

Trànsit reposarà radars vandalitzats, entre altres un que no vol Santa Cristina

SANTA CRISTINA D’ARO
Europa

El linx ibèric ja no és una espècie en perill d’extinció, però continua “amenaçada”

Medi ambient

La platja contaminada de Sant Adrià de Besòs seguirà tancada

Sant Adrià de Besòs
Educació

Concentració de docents al Consorci d’Educació a Barcelona: “Volem continuïtat”

Barcelona
SALUT

Concentració a Mataró per exigir la continuïtat del servei de pediatria a l’Hospital

Mataró
Educació

Barcelona enllestirà la reordenació de l’FP el 2030

Barcelona
OLOT

Els veïns del barri del Morrot demanen els expedients del Pla Parcial

OLOT
Societat

Mor Francesc Bosch, el premianenc amant dels pessebres

canvi climàtic

Onades de calor extrem arreu del món

barcelona