Societat

medi ambient

Els pantans tenen aigua per a un any i mig gràcies a la pluja

L'embassament de Boadella duplica les seves reserves en menys d'una setmana

La dessalinitzadora del Prat redueix la seva producció fins al 10% per reduir despeses

L'episodi de pluges dels últims cinc dies ha incrementat considerablement les reserves d'aigua als embassaments de les conques internes de Catalunya, que a hores d'ara sumen un volum equivalent al consum d'aigua durant un any i mig, segons fonts de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA).

L'embassament que registra una millora més notable és el de Boadella, a la conca de la Muga, que després de molts mesos sense aportacions significatives ha guanyat gairebé 13 hectòmetres cúbics en menys d'una setmana, fins a arribar als 28,1 hectòmetres cúbics. Boadella es troba ara al 46% de la seva capacitat, lleugerament per sobre de la mitjana dels últims 10 anys. A més, la tendència en aquest pantà és encara creixent i continuarà augmentant les seves reserves durant alguns dies, segons l'ACA.

Les reserves actuals dels embassaments del sistema Ter-Llobregat són de 563,5 hm³ (segons dades de l'ACA d'ahir a les 10 del matí), la qual cosa suposa un increment de 41,4 hm³ respecte a les existents abans de començar l'episodi de pluges (522 hm³).

Tendència favorable

La tendència a l'increment de les reserves d'aigua es mantindrà encara uns quants dies ateses les previsions meteorològiques i les aportacions actuals als embassaments.

Les precipitacions no han provocat problemes en la gestió dels embassaments, tot i que s'han incrementat els cabals de sortida dels embassaments de Susqueda, la Baells i Sant Ponç amb la finalitat de disposar de més capacitat d'emmagatzematge i així poder assumir l'aigua de les pluges i de les capçaleres dels rius. Ahir s'alliberaven 12 metres cúbics per segon al Pasteral i 5 metres cúbics a la Baells. Des del cap de setmana sobreïx l'embassament de Foix.

L'ACA ha recordat que la dessalinitzadora del Llobregat és una instal·lació que aporta “garantia al subministrament” i en aquest sentit “ la seva producció varia en funció de l'estat dels embassaments: com més aigua hi ha als embassaments, menys produeix”. Actualment aquesta instal·lació dessalinitzadora funciona només al 10 per cent per reduir les despeses de manteniment.

LA XIFRA

94
per cent
ple és l'estat de l'embassament de Susqueda; Sau està al 89% de la seva capacitat, i Sant Ponç, al 78%.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Diversos municipis del Gironès i la Selva superen els 50 litres de pluja

girona
judicial

Condemnats quatre mossos per detenir il·legalment, vexar i agredir un jove pel toc de queda

BARCELONA

La Generalitat adjudica les obres de construcció del tercer CAP

Castelldefels
VIDRERES

Comencen les obres de millora de la seguretat viària a la C-63

VIDRERES
medi ambient

Catalunya té 122.460 cobertes i teulades de fibrociment, que equivalen a 40 km²

Barcelona
GIRONA

Presenten una edició de Temps de flors adaptada a l’estat de sequera

GIRONA
INSTITUCIONS

Accessos oberts al port de Barcelona per primer cop, durant tres dies

BARCELONA
ADMINISTRACIONS

Un paquet de projectes socials seran finançats amb 11,1 milions de la taxa turística a Barcelona

bARCELONA

La Setmana de l’Activitat Física i la Salut acaba amb més de 6000 participants

salt