Societat

La contra

Rebost gironí per a tele-sibarites

Visual 13 produeix la sèrie ‘Despensa mediterránea', presentada pel cuiner de l'Escala Jordi Jacas, patrocinada per la Diputació i el Patronat de Turisme i que emetrà Canal Cocina

Visual 13 són dos emprenedors de Vilajuïga. Vicenç Asensio, el fundador, 18 anys en el sector audiovisual, autor de la sèrie de 10 capítols Catàleg audiovisual d'El Bulli. I Marta Puigsegur, un gínjol de la comunicació postmoderna formada a Califòrnia, el centre de l'univers “.com”.

Van idear Despensa mediterránea, una sèrie de 13 capítols de 25 minuts cada un, dedicats a productes, productors i cuina de les comarques gironines, presentada pel cuiner Jordi Jacas, de l'Escala. Vicenç Asensio en va assumir la direcció i la realització, i Marta Puigsegur va participar en l'equip de guionistes i en el de producció. Per rematar-ho, Jordi Jacas elabora els productes de la sèrie a la cuina plató de Casa Armengol, la residència rural que la parella té a la seva base de Vilajuïga.

Despensa mediterránea s'emetrà pel Canal Cocina a partir de l'1 de novembre cada dilluns a les 11 del matí, a les 5 de la tarda i a 2/4 d'1 de la matinada, fins al 24 de gener. És un programa dinàmic, d'aparença informal, però rigorós, amb 20 minuts dedicats al producte i al productor, i 5 al receptari.

Els tretze primers capítols d'aquest programa per a tele-sibarites que emetrà la cadena de pagament Canal Cocina són dedicats íntegrament a productes agroalimentaris de les comarques gironines. Per això, Visual 13 ha obtingut el patrocini de 9.000 euros de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava-Girona. “És una projecció important de les comarques gironines a l'àmbit espanyol, un mercat que ens interessa atraure”, va justificar ahir Enric Vilert, president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava-Girona, que va rematar: “Canal Cocina té un públic cent per cent fidel i cent per cent especialitzat”. L'espectador de Canal Cocina és, de fet, el públic objectiu, el target, de la promoció gastronòmica de les comarques gironines. I, a més, l'acord de patrocini institucional a Visual 13 preveu que petits extractes dels capítols de la sèrie podran ser utilitzats en accions promocionals de les comarques gironines.

Despensa mediterránea va ser presentat ahir al migdia al Molí de l'Escala amb una gran presència política: l'alcalde de l'Escala, Estanis Puig: l'alcaldessa de Palamós i vicepresidenta de la Diputació, Teresa Ferrés; la directora del Patronat de Turisme, Dolors Batallé, i la diputada de Comerç de la Diputació de Girona, Pilar Mundet. I amb la majoria dels protagonistes del programa: pescadors de garotes, de calamars de potera, de gambes de Palamós, de sardines i d'anxoves de l'Escala; recol·lectors dels fruits del bosc i d'arròs de Pals; ramaders de vedella dels Pirineus i d'ovella ripollesa; fructicultors de cirera, préssec i poma de Girona; caçadors de bolets i flors i herbes del bosc, i hortolans de verdures ecològiques.

La presentació va ser un al·legat del producte “quilòmetre zero”. Un mercat de pagesos, recol·lectors, caçadors, pescadors i ramaders, de gent genuïna, arrelada, emprenedora i innovadora.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.