Societat

gastronomia

L'Algadir del Delta

El restaurant i hotel L'Algadir del Delta, inaugurat a finals de l'estiu del 2007 per la família Capilla-Pepiol, va néixer amb l'objectiu d'oferir als usuaris un lloc, en ple cor del Delta, on gaudir de la tranquil·litat, la qualitat i l'exquisidesa d'aquest territori tan singular de les comarques tarragonines, i de la seva també peculiar gastronomia tradicional. Després d'haver obtingut el certificat de la carta europea de turisme sostenible, L'Algadir del Delta ha rebut l'ecoetiqueta ecològica europea, i s'ha convertit així en el primer restaurant i hotel de Catalunya que disposa d'aquest segell ecològic en l'àmbit europeu. La notícia va arribar a principis de novembre, quan el Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat va comunicar a l'establiment la concessió de la certificació màxima de qualificació ambiental, creada l'any 1992 per la Unió Europea, que garanteix als consumidors la correcció ambiental. La presència d'aquesta etiqueta ecològica suposa el compliment d'uns criteris ambientals selectius, transparents i amb informació científica, així com d'aptitud en l'ús amb què garanteixen que la qualitat és igual o superior a la resta de productes o serveis.

L'establiment, integrat arquitectònicament en les cases del voltant i la naturalesa del parc natural, disposa d'onze habitacions temàtiques sobre el delta i el Montsià. D'altra banda, el restaurant ofereix una degustació dels productes típics del delta de l'Ebre, cuina tradicional i també d'autor. Inicialment, el supervisor de cuina era el professional Fernando Boria (actualment jubilat), que tots els bons gastrònoms recordem de quan tenia restaurant propi a la sortida de Sant Carles de la Ràpita (Fernandel). Avui, sota la direcció de Joan Capilla, la cuina ofereix elaboracions típiques del territori, amb productes de la zona i altres conreats al mateix hort dels propietaris de l'establiment. Entre les especialitats, cal esmentar les croquetes d'ànec amb Jabugo, les albergínies amb brandada de bacallà, el suquet de peix de la Ràpita, el suquet d'escrita, el confit d'ànec amb prunes i l'arròs caldós amb escamarlans rapitencs, i, pel que fa a les postres, el tiramisú i el pastís de mató amb fruits secs. El restaurant també ofereix un menú diari per 21,70 euros i un de degustació per 41 euros. La carta de vins té unes 40 referències i el vi de la casa varia segons la recomanació del director de sala (DO catalanes), per 10 euros aproximadament. S'aconsella començar l'àpat amb un bon gintònic o còctels clàssics –un Negroni, un Bronx, un Whisky Sour...–. Capilla dirigeix l'establiment amb el suport de la dona, Cynthia del Pino. És convenient fer la reserva.

Adreça:
Ronda dels Pins, 27. Poblenou del Delta, Amposta
Telèfon:
655 13 27 43
Horari:
de 13.30 a 16.00 h i de 21.00 a 23.00 h. No tanca
Serveis:
Diners, Master Card, 6000 i Visa. Un menjador privat per a fins a 45 comensals
Correu electrònic:
Web:
www.hotelalgadirdelta.co


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.