Societat

Un bar de Pallejà reparteix 180 milions d'euros, la tercera part de la grossa

José Antonio Maldonado ha venut 15.000 euros en dècims i participacions que va comprar a l'administració de Cerdanyola

Ha estat un premi molt repartit

La tercera part dels diners que ha deixat la grossa a Catalunya han anat a parar en un bar de Pallejà, el bar Maldonado, que ha repartit 180 milions d'euros entre els seus clients. José Antonio Maldonado va comprar 60 sèries del número 79250 a l'administració número 7 de Cerdanyola, i ho va fer en forma de dècims i participacions de cinc euros. El bar Maldonado, al centre d'un municipi que té poc més d'11.000 habitants, va vendre dècims per valor de 15.000 euros entre els seus clients. Va ser, doncs, un premi molt repartit i celebrat, tal com van testimoniar les prop de 200 persones que van convertir el carrer Nostra Senyora de Loreto en una festa durant tot el matí.

El propietari del bar, convertit en l'heroi del dia i sacsejat pels afortunats –la majoria dels presents havien comprat almenys un dècim, que ha estat premiat amb 300.000 euros– va explicar que fa prop de 10 anys que compra el 79250 per vendre'l al seu bar. Durant molts anys l'havia comprat a Barcelona, a l'administració de la plaça Catalunya, fins que fa tres mesos aquest establiment es va traslladar a Cerdanyola. És l'administració número 7, la que ahir va vendre un total de 92 sèries del número premiat amb la grossa. El bar, un petit establiment especialitzat en tapes i marisc, fa 40 anys que és al carrer Nostra Senyora de Loreto. Maldonado el regenta des de fa 15 anys, quan va prendre el relleu dels seus oncles. Durant molts anys al bar s'havia jugat a un altre número. “És el primer cop que dono un premi. De fet, és el primer cop que a mi em toca alguna cosa”, explicava, tan emocionat que li costava articular el discurs. A ell mateix li han tocat 450.000 euros, ja que s'havia quedat un dècim i dues participacions.

Els premiats són clients habituals que hi esmorzen sovint i també propietaris d'establiments veïns. Molts estan patint, com tantes altres persones, la crisi econòmica, i destinaran els diners a pagar hipoteques, ajudar els fills, engegar un nou negoci, jubilar-se i tenir algun caprici. Això que tothom descriu com “tapar forats”.

LA XIFRA

180
milions d'euros
ha repartit el bar Maldonado, que ha venut dècims per valor de 15.000 euros.

LA FRASE

Mai a la vida m'havia tocat res ni havia plorat tant com quan m'he assabentat del premi
José Antonio Maldonado
propietari del bar maldonado, de pallejà


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Amnistia alerta sobre el col·lapse del dret internacional

barcelona
societat

La Torre de Capdella vol recuperar el complex de Molinos

Torre de Capdella

Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona
crònica

Les roses del Firal i les del cementiri

enogastronomia

Cinc catalans competeixen a Madrid per ser el millor sommelier de l’Estat

Barcelona

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona