Festes populars i fires

PERAFITA (Osona)

Festa de la Candelera

La festa del cavall lluçanès

Per la diada de la Candelera, el 2 de febrer, i el cap de setmana que el segueix, Perafita celebra una de les festes més importants del municipi amb una programació farcida d'activitats, de les quals destaquen les que fan referència al món del cavall, molt arrelat a tota la comarca. Es tracta de les Festes i Fires de la Candelera, que aquest any tenen com a acte destacat l'exposició commemorativa dels 150 anys del Calendari dels Pagesos, que és el primer cop que es presenta a Osona i al Lluçanès. L'exposició es podrà veure fins al 5 de febrer a la Sala El Niu.

Els actes de la Candelera, que van començar dissabte passat, continuaran avui, divendres, amb la representació de l'obra Una vetllada amb Anton Txèkhov, del grup de teatre La Trebinella de Perafita. Però un dels actes més esperats serà la Concentració i Ruta a Cavall pel Lluçanès, el dissabte 5 a partir de 2/4 de 10 al pavelló. També hi haurà un servei de lloguer de ponis perquè els més petits no es quedin sense passejada, i un espectacle infantil d'Àngel Daban. Per als que no són tan petits, el mateix dissabte hi haurà un concert de l'Orquestra Blanes, que també serà l'encarregada de posar música al Ball de la Candelera.

La festa continuarà l'endemà, diumenge, amb l'esmorzar per a tots els participants a la cercavila i l'obertura de la fira de productes alimentaris artesans del Lluçanès. A més, hi haurà l'esperat retorn de l'exposició de tractors antics, al nucli antic. A 1/4 d'11 es farà l'habitual benedicció de Sant Antoni i la missa solemne. Una hora més tard hi haurà la benedicció de cavalls i carruatges i la cercavila pels carrers de Perafita. Les sardanes seran a càrrec de la cobla Canigó. Les curses de cavalls i de rucs a les 4 de la tarda tancaran la festa amb el lliurament de trofeus a la plaça major.

Fins al 6 de febrer. La fira de diumenge estarà oberta de 10.00 h a 14.00 h. Tel. 93 853 00 01.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona