Societat

Santa Agda

Cap riba-rojana menja a casa

Es porten a terme diversos menjars reservats exclusivament a les dones

La festivitat es clou aquesta tarda amb les partides de bingo i la xocolatada popular

Les festes en honor de Santa Agda de Riba-roja, recuperades ara fa 23 anys, són molt i ben viscudes a la població, la pionera de la Ribera. Considerades d'interès comarcal des de l'any 2007, duren una setmana: van arrencar diumenge passat i de llavors ençà s'han portat a terme actes com ara la marató de la manta, el concurs de truites i pastissos, la gran festa de l'àvia, amb el concurs de cartes, i el discurs de la pregonera de festes. S'acaben avui a la tarda, amb les partides de bingo i la xocolatada popular.

A les dotze del migdia, la plaça de l'Església, igual que els bars a la vora, era a vessar de gent. La geganta i la nana Clotxa observaven la gentada a banda i banda del portal de l'edifici de culte. Prop de 400 persones van participar de la processó, presidida pel govern de dones elegit per a l'ocasió, format per una alcaldessa i dues regidores. També hi va haver el seguici de dones amb pans al cap. Els pans de pessic i les coques que ofrenaven tenien forma de pit, símbol del pit mutilat de la santa. “Hem repartit 25 pans per a les nenes, 40 per a les majorales de més de 50 anys i 350 coquetes”, va explicar Tere Corcuera, que és la Presidenta de l'Associació de dones de Riba-roja d'Ebre.

Un cop acabat l'acte litúrgic, es va presentar el capgròs nou, que han batejat amb el nom de la Majorala, en honor de la festivitat de les dones. Els padrins són els Figots Satànics (els diables). Van acompanyar la Majorala en la benedicció 25 nenes amb pans al cap. En acabar el camí de tornada dels capgrossos i la geganta a l'ajuntament, les dones van marxar a preparar-se per al 25è Gran Berenar, exclusiu per a elles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Girona

Retransmissió radiofònica de la nova Orquestra Filharmonia

Girona
infraestructures

L’R3, R4, R7 i R12 afectades pel robatori de coure reuperen la normalitat

barcelona
MEDI AMBIENT

El govern aposta pel reagrupament de ramats per evitar atacs de l’os bru

Boldís
SERVEIS

Més freqüència de pas en el bus del Parc Nacional d’Aigüestortes

Pobla de Segur
societat

Mor Mari Valldeperas, històrica del voluntariat a Sabadell

societat

900 joves atesos en set mesos al servei d’acompanyament emocional del govern

barcelona
Girona

El PSC, indignat per la pèrdua de línies a La Baldufa

Girona
MEDI AMBIENT

El pàrquing regulat per accedir al pantà de Sau es reactivarà el dia 22

Sau
Medi Ambient

El pantà de Sau s’omple de curiosos per tornar a veure l’església envoltada d’aigua

barcelona