Societat

oci nocturn

Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre

Les discoteques de Tarragona tancaran a les set del matí

Des d'avui fins dilluns, també s'acolliran a aquest horari les de Salou, Montblanc i el Vendrell

Els bars de catorze localitats turístiques del Camp i l'Ebre podran tenir obert fins a dos quarts de quatre

La Generalitat, a través dels delegats territorials, ha autoritzat que s'ampliï l'horari d'activitat dels bars, bars musicals, restaurants i bars restaurants de 67 localitats turístiques d'arreu de Catalunya, des d'avui a la nit fins dilluns. A aquest tipus d'establiments se'ls ha concedit la possibilitat d'obrir mitja hora més, de tal manera que els seus responsables tenen l'opció de no tancar les portes fins a dos quarts de quatre de la matinada –a partir d'aquí, també disposaran de 25 minuts més per desallotjar el local–. Al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre, les poblacions que es beneficiaran d'aquesta resolució són el Vendrell, Calafell, Cambrils, Altafulla, Salou, Torredembarra, Vila-seca, Tarragona, Tortosa, Amposta, Sant Carles de la Ràpita, Deltebre, l'Ampolla, així com l'Ametlla de Mar.

Per primera vegada, el govern català ha fet ús d'una normativa del 1989 que permet allargar els horaris d'aquests negocis en períodes de gran afluència de visitants. Aquesta decisió arriba després de sis anys de reclamacions de la Federació Catalana d'Associacions d'Activitats Recreatives Musicals (Fecasarm). La seva petició, però, només s'ha acceptat en part, ja que els cafès teatre i els cafès concert continuaran tancant a les cinc –s'havia demanat l'ampliació d'una hora– i les discoteques, a les sis, malgrat que s'havia sol·licitat que fos a les set.

Tot i això, hi haurà excepcions. Segons va explicar ahir el secretari general de la Fecasarm, Joaquim Boadas, els ajuntaments de Tarragona, Salou, el Vendrell i Montblanc han accedit a consentir una ampliació d'una hora –és a dir, que han donat el vistiplau a 30 minuts més que el govern–. Als 4 municipis, les discoteques, les sales de ball i les de festa podran tancar a les set; els cafès teatre i els cafès concert, a les sis, i els bars, bars musicals, restaurants i bars restaurant, a les quatre. El que no varia respecte a la notificació del Servei del Joc i d'Espectacles, que depèn del Departament d'Economia i Coneixement, és que també disposen, a partir d'aquestes hores, de 25 minuts per buidar-se.

Entre setmana, i quan no es tracta de cap període excepcional, l'hora límit de les discoteques és a les cinc. Les nits dels divendres, les dels dissabtes, els festius i en les vigílies de festiu, però, l'autorització se'ls amplifica automàticament fins a les sis. Per tant, com que les nits que van des d'avui fins dilluns recauen totes en festiu o en vigília de festiu, la patronal ja partia de la base que les discoteques tenien llum verd fins a les sis, i a aquesta hora hi han sumat els seixanta minuts de més que han delegat les corporacions locals.

LA XIFRA

67
és el nombre de municipis catalans
on els bars i restaurants podran tancar més tard durant la Setmana Santa.

LA FRASE

Volem que aquestes ampliacions siguin automàtiques i que no s'hagin de negociar en cada període festiu
Joaquim Boadas
Secretari general i cap dels serveis jurídics de la Fecasarm


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES