Societat

MONTBLANC

Descobrir la muralla tot passejant pel pas de ronda

Coincidint amb la Setmana Medieval, l'Ajuntament promou els nous espais museïtzats de les torres de la muralla i el vídeo en 3D ‘El misteri de Sant Jordi'

Descobrir el motiu pel qual el rei Pere III el Cerimoniós va fer construir el recinte emmurallat de Montblanc, el seu funcionament i veure com era la vida dins una vila closa són alguns dels diversos aspectes que es poden conèixer en el recorregut pel recinte emmurallat, que inclou passejades pel pas de ronda i que permet al visitant pujar a les torres i contemplar unes magnífiques vistes de Montblanc i l'entorn a través de diversos plafons explicatius que s'han instal·lat a les torres per entendre millor l'existència d'una de les obres militars medievals més ben conservades de Catalunya. L'espai museogràfic de les muralles, que preveu que es converteixi en centre interpretatiu, es completarà a l'estiu quan finalitzin les actuacions a la torre de les Eres. A més de la museïtzació de les torres, l'altre producte turístic, al qual aquest cap de setmana, coincidint amb la celebració de la Setmana Medieval, l'Ajuntament vol donar la màxima difusió, és la projecció del vídeo en 3D El misteri de Sant Jordi, en què, a través de Joan Amades, el visitant s'endinsa en una història que el portarà a la descoberta del Montblanc Medieval i que s'inclou dins la visita Montblanc, cròniques d'una vila medieval, en què, a través de dispositius mòbils, es poden descobrir els monuments més destacats.

Visitants a l'alça per Setmana Santa

L'oficina municipal de turisme ha registrat aquesta Setmana Santa les millors dades dels últims anys quant a afluència de turistes, amb un total de 830 consultes, cosa que significa haver donat servei a 2.663 persones del dilluns 18 al diumenge 24 d'abril. Aquesta xifra està condicionada per la celebració dissabte de la Diada de Sant Jordi, que va portar molta gent a visitar la vila medieval i en què es van realitzar 334 consultes. Els allotjaments de Montblanc i les pedanies van tenir una ocupació gairebé del 100% de dijous a dilluns, tal com s'havia previst. Durant aquests dies, un total de 141 persones van fer la visita guiada. Aquests dies, la celebració de la Setmana Medieval de Montblanc significarà, com cada any, un màxim d'activitat turística a la vila.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.