Societat

Montblanc

La pluja amenaça però no esguerra el penúltim dia de la Setmana Medieval

Al matí van caure quatre gotes però no va afectar el desenvolupament de la festa

Els carrers de Montblanc es van omplir de visitants

La pluja va amenaçar Montblanc durant tot el matí. Tot i que va fer acte de presència tímidament i de manera intermitent, es van poder dur a terme les activitats de la Setmana Medieval. El temps incert va provocar que hi hagués menys afluència de visitants que altres anys a la vila medieval. Amb tot, cap als volts del migdia, l'ambient va canviar i va arribar a fer-se difícil travessar el carrer Major de punta a punta.

Al matí, mentre les parades del mercat medieval i del mercat de vins i caves es posaven en marxa, també ho feien els artesans de la mostra d'oficis. Pels carrers, també hi començaven a tombar montblanquins vestits de medievals, que feien el cafè per acabar-se de despertar després d'una nit de sopar medieval i de concerts que es va allargar fins tard. La taverna del ball de bastons ja tenia les brases enceses amb les costelles coent-se i l'admiració del públic que hi passava per davant.

Com és habitual, el campament de cavallers a la muralla de Sant Jordi va ser el reclam principal per als més petits. Abans d'obrir-se al públic, els participants acabaven de preparar els arcs, i un petit grup protagonitzava alguna justa sobre la barra de fusta. Quan es van fer les onze, l'hora d'arrancada, s'havia format una bona cua de persones que esperaven entrar al campament. La companyia teatral Excalibur Teatre en Acció va portar a Montblanc diverses peces de teatre ambientades a l'edat mitjana.

A més, els que van anar a Montblanc a passar-hi el dia també van poder veure el mercat d'esclaus, els torns de guàrdia i el gran torneig medieval, que al vespre va ocupar el claustre de Sant Francesc.

Activitat nocturna

La representació d'El judici al cavaller i a l'alcavota va ser l'última que ahir van oferir a Montblanc. A dos quarts d'onze, i també amb dosis teatrals, va començar el Pas de Ronda, un ruta medieval per la vila, amb tocs humorístics.

La dosi de festa també va fer acte de presència a la quarta jornada de Les Nits Malignes, a partir de la mitjanit. El Perfil del Agresor, Segismundo Toxicómano i Akoso van pujar a l'escenari de l'aparcament de Sant Francesc.

Actes d'avui

A més dels actes que s'han anat celebrant cada dia, el programa reserva, per avui, alguns esdeveniments com per exemple la representació de les Corts Catalanes del 1414, amb què la Setmana Medieval d'enguany es donarà per clausurada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
enogastronomia

La DO Cava permetrà comprar raïm de vinyes dins de la seva DO encara que no estiguin registrades

vilafranca del penedès

Planoles detecta les fuites que eleven el consum d’aigua al municipi

PLANOLES

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic