Societat

La protesta dels “indignats” s'escampa per la demarcació

Girona va repetir ahir una concentració que va aplegar més de mig miler de persones, i a la nit es va mantenir l'acampada tot i la prohibició

Les protestes es van estendre ahir a la nit a Olot, Figueres i Ripoll

Les protestes dels “indignats”, tal com s'ha batejat aquest moviment, van viure ahir la segona jornada a les comarques gironines. Girona va repetir concentració a les vuit del vespre, i s'hi van afegir també tres ciutats més: Olot, Figueres i Ripoll, si bé amb menor intensitat.

A Girona, la gent es va concentrar a les 8 a la plaça de Catalunya, on s'ha muntat també la zona d'acampada. La convocatòria ja s'havia fet en l'acte d'ahir, però ahir es va anar repetint a través de les xarxes socials. Tot i això, ni Twitter ni Facebook van estar tan actius com dijous, i això es va notar en l'assistència, que es va reduir fins al poc més de mig miler de persones. Inicialment la dispersió per la plaça de Catalunya va fer que l'ambient fos més aviat apagat, tot i que la mitjana d'edat era una mica més baixa. Arran d'això, pels volts de tres quarts de nou es va decidir traslladar el punt de protesta a la plaça del Vi, on la situació va canviar radicalment. El grup es va ajuntar, i va començar a llançar consignes contra la classe política i la situació econòmica que es repeteixen aquests dies. Llavors, i fent també minuts de silenci per la democràcia, els “indignats” van seure a la plaça del Vi i va començar a circular un megàfon. Individualment, els congregats van expressar els motius del malestar i per què s'havien afegit a la protesta: sous baixos, atur, hipoteques altes, corrupció... Poc després de les 10, un grup ja més reduït va enfilar cap a la plaça de Catalunya, on després es va convocar una assemblea i es va mantenir l'acampada tot i la prohibició de la Junta Electoral Central. De fet, durant tot el dia ja s'havia avisat que no s'anul·laria l'acampada, però que en cap cas s'oferiria resistència si obligaven a desallotjar-la, per mantenir el caràcter “pacífic” de la protesta. Al final, i tal com també havien explicat anteriorment, els Mossos no van intervenir. A les 12, les desenes de persones que hi havia a la plaça de Catalunya van reaccionar no amb silenci com a Barcelona, sinó amb una forta escridassada.

Paral·lelament, a les altres ciutats de la demarcació les concentracions també van reunir desenes de persones de totes les edats, fet que va fer incorporar aquestes ciutats al moviment Democràcia Real Ja. Segons van anar informant a través de les xarxes socials, totes es van considerar un èxit pels assistents. A Figueres van assistir-hi més d'un centenar de persones, que es van trobar a la Rambla i van omplir pancartes amb consignes contra la classe política i econòmica, i a favor “d'un futur millor”. Era sobretot gent jove, que al final va decidir no plantar tendes davant la pressió policial, i van convocar per avui a les 4 de la tarda una altra concentració.

A Olot hi van prendre part més de 300 persones, i després d'una casserolada i de diverses protestes va tenir lloc una assemblea. Es va decidir acampar a la mateixa plaça Major fins demà. Finalment, a Ripoll es van concentrar inicialment un centenar de persones, davant del monestir de Santa Maria, i van decidir acampar allà mateix, tot i que després de la mitjanit els Mossos els van voler identificar. Per avui han convocat una casserolada al monestir a les 9 del vespre.

100
persones
són les que van prendre part en la protesta de Ripoll.
300
persones
van participar a Olot en la protesta que es va fer a la plaça Major ahir
100
persones
es van concentrar a Figueres i un grup va decidir mantenir la protesta


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Hortolans de Manresa, indignats pel tall d’aigua per regar

Manresa
SALUT

El Trueta incorpora un TAC que ofereix imatges durant la intervenció

GIRONA
Salut

Balcells assegura que l’assistència mèdica al Baix Segre està “garantida”

Lleida
GIRONA

Les infermeres d’atenció primària es reivindiquen en un congrés

GIRONA
salut

Reclamen mantenir l’actual hospital Sant Jaume de Mataró fins que no es faci el nou

Mataró
Societat

Estudien construir un centre de processament de dades al subsòl de La Sagrera

Barcelona
SANTA COLOMA DE FARNERS

El BOE publica la proposta alternativa del ramal de la MAT fins a Riudarenes

SANTA COLOMA DE FARNERS
SOCIETAT

Glaceres que es desfan als soterranis de la Catedral per Temps de Flors

girona
QUART

La Festa del Fang s’avança al maig i amplia les activitats a tot el mes

QUART