Societat

Cau un grup especialitzat en robatoris a domicilis amb el mètode de la radiografia

Els lladres buidaven els pisos en qüestió de minuts aprofitant que la porta s'havia tancat només de cop

S'atribueix a la xarxa una cinquantena de robatoris a Catalunya, Aragó i el País Valencià

Els Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional han desmantellat una banda en robatoris a domicilis. El grup, que actuava a Catalunya, País Valencià i Aragó, estava especialitzat en entrar en cases amb les portes només tancades de cop.

Catorze persones han estat detingudes en l'operació conjunta de les policies catalana i estatal que ha permès desarticular la banda. L'inspector dels Mossos d'Esquadra Xavier Sellart i el de la Policia Nacional Fernando González-Iglesias han destacat en roda de premsa la importància d'aquesta operació, ja que la xarxa ara desarticulada, cometia de mitjana entre dos i tres robatoris al dia i obtenia grans beneficis econòmics.

En concret, haurien comès més d'una cinquantena de robatoris a Figueres, Cambrils, l'Hospitalet de Llobregat, Cervelló, Almacelles, Castelló de la Plana, Corbera de Llobregat, Alzira, Osca, Saragossa i Barcelona. En ocasions, els membres de la banda recorrien més de 500 quilòmetres per dur a terme les seves accions delictives i posteriorment venien els articles sostrets a una altra organització que els enviava a Xile, d'on eren alguns membres de la xarxa.

L'organització estava dividida en dues cèl·lules perfectament estructurades, ambdues amb gran mobilitat geogràfica i amb rotació entre els seus membres. Una d'aquestes tenia base a Barcelona i el seu àmbit d'actuació s'estenia a Saragossa, Osca i Castelló. L'altra estava instal·lada a València i operava a tot el País Valencià. La policia ha pogut acreditar que van robar en 23 domicilis, però sospita que són moltes més les llars assaltades, més d'una cinquantena.

Els detinguts buscaven pisos i habitatges d'urbanitzacions en què no hi hagués ningú al seu interior, actuaven de dia, sempre en horari d'oficina, i s'aprofitaven que els propietaris havien tancat la porta de cop, sense utilitzar les claus.

Els lladres estaven especialitzats en obrir les portes per mitjà d'una radiografia o un tros de plàstic dur i no tardaven més de mig minut a fer-ho. D'aquesta manera, entraven fàcilment als habitatges i s'emportaven diners en efectiu, joies i tecnologia de consum.

Els detinguts utilitzaven vàries vies per donar sortida als articles sostrets. Per una banda, venien les joies d'or a una altra organització, integrada per ciutadans de nacionalitat dominicana que comptaven amb diversos punts de receptació, entre ells, un establiment de joiera i compravenda d'or i metalls preciosos, que estava ubicada a l'Avinguda del Paral·lel de Barcelona. Una altra opció era donar sortida al material robat mitjançant enviaments de paqueteria al seu país d'origen.

La policia ha fet vuit registres, un d'ells en un establiment de compravenda d'or, en els quals s'han recuperat 36.000 euros en metàl·lic i nombroses joies i efectes per un valor superior als 100.000 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES