Societat

gastronomia

El Quinoa de Falset, restaurant Km O

Situat en el centre de la capital del Priorat, el Quinoa és un dels quatre restaurants que, a les comarques tarragonines, té el distintiu Km 0. Això significa que molts dels productes que l'establiment utilitza són ecològics o de pagesos de la comarca o dels voltants; en definitiva, que potencia la producció de proximitat. D'aquesta manera, a la cuina del Quinoa hi trobem ous de pagès, oli de Siurana, verdures, formatges, farina, sal marina, patata de Prades, arròs bomba del delta de l'Ebre… i la carta que s'ofereix lògicament és de temporada. Fins i tot les postres i els gelats també s'elaboren al restaurant.

Aquest és el repte del jove xef propietari del Quinoa, Matías Fernández, nascut el 1979 i que té una important formació professional. Ha fet dos anys de pastisseria al Gremi Provincial de Pastissers de Barcelona, tres de cuina a la escola d'hostaleria i rebosteria Terra d'Escudella i dos al restaurant El Cairat de Falset. També ha passat per les cuines dels restaurants Negro i Acontraluz del Grupo Tragaluz (Barcelona), Can Bosch de Cambrils, Can Gaig de Barcelona i El racó d'en Freixa. Ha estat finalista en el concurs de cuina dels premis Dr. Furest i Roca de Vichy Catalán, amb dues receptes, i en el de cuina creativa amb productes italians de Gustti Negrini a Madrid Fusión. I ja fa ja més de set anys que és al capdavant del restaurant Quinoa.

La carta s'obre amb uns suggeriments per picar: carpaccio de gambes de Tarragona, amanideta de poma i brot km 0 (9 €), embotits ecològics (15 €), croquetes de perdiu (9 €)… Continua amb els entrats de la terra i de l'horta: coca de pollastre ecològic pota negra, verduretes i olivada km 0 (10 €), ous ecològics, escuma calenta de fesols del ganxet, ceba i tòfona d'estiu km 0 (9 €)... Segueix l'apartat “de la terra”, amb la papada de porc ibèric ecològic amb textures de poma km 0 (13 €), l'hamburguesa de vedella ecològica Brunec amb ceba, tàperes de Ballobar i pa d'olives km 0 (13 €)… I l'apartat “del mar”, amb peix del dia, salvatge de Tarragona o Cambrils, fet segons la inspiració (16 €), l'arròs bomba ecològic Molí de Rafelet (13 €)... A les postres, pa amb xocolata, sal i oli, pastís d'avellana o culant (5 €). Si es reserva, ofereix un menú degustació amb maridatge.

El restaurant disposa de servei de càtering per a
tot tipus d'esdeveniments, ofereix també menjar per emportar i organitza estades al Priorat, degustacions amb sommelier llicenciat i cursos de cuina a domicili per a grups.

Adreça:
Carrer de Miquel Barceló, 29. Falset
Telèfon:
977830431
Correu electrònic:


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
urbanisme

El nou POUM perfila com serà la ciutat d’aquí a mig segle

Tarragona
educació

La UPC oferirà el grau de Medicina a partir del 2026

BARCELONA

Reivindiquen l’herència de la gastronomia marinera femenina

roses

L’Escala vol definir un Pla Local de Joventut amb la participació

l’escala
medi ambient

Mataró canvia de lloc els peixos del Parc Central per la sequera

mataró

La UAB aprova un pla per assolir la neutralitat climàtica el 2030

Cerdanyola del Vallès
MEDI AMBIENT

El GironaNat recupera basses pluvials i en crea de noves

girona

Rècord de validacions a TMB coincidint amb Sant Jordi

Barcelona
CELRÀ

Canvien de lloc els concerts de nit de la festa major

celrà