Societat

El juliol és el mes de l'any amb més robatoris als domicilis

Vuit de cada deu sostraccions es fan a la demarcació de Barcelona

Els dilluns i els dissabtes són els dies amb més sinistres i danys econòmics

Caldes de Montbui, Llafranc, Maspujols i Lleida, els municipis més segurs

Molta precaució a casa seva les properes setmanes. La memòria de les asseguradores catalanes revela que el juliol és el mes de l'any amb un percentatge més alt de robatoris en domicilis (8,87%), per sobre dels mesos de desembre (8,81%) i octubre (8,6%), que completen aquest particular podi delictiu. Però encara n'hi ha més; el dilluns és el dia de la setmana amb més risc de patir un robatori a la llar, tot i que les sostraccions que es cometen els dissabtes produeixen més dany econòmic als assegurats. Molta atenció els caps de setmana als seus domicilis.

L'estudi, que es va presentar ahir, confirma que la demarcació de Barcelona és la més sucosa per als lladres, com ja asseguren els Mossos. Del total de robatoris en domicilis, gairebé la meitat es van cometre en llars assegurades de l'àrea metropolitana, que també acumula la majoria de sostraccions en comerços i indústries catalanes. De fet, fins a vuit de cada deu d'aquests robatoris es comenten a la demarcació barcelonina, una xifra que es troba molt lluny de les estadístiques de la resta de zones del Principat.

La memòria de la Unió Catalana d'Entitats Asseguradores (Uceac) també revela les poblacions més segures de Catalunya, tenint en compte el nombre d'habitatges assegurats i la xifra de robatoris. Barcelona, tot i ser la demarcació amb un major número de sostraccions, té tres representants: Caldes de Montbui, la Zona Franca de Barcelona i Pallejà. A Girona, per exemple, els municipis més segurs
són Llafranc, la Cellera de Ter i la Jonquera, i a Tarragona, Maspujols, Valldossera i Xerta, en aquest ordre. A Lleida, la zona més segura és el nord de la
capital, i també Vallfogona de Balaguer i Golmés.

El juliol és el mes amb un percentatge més gran de sostraccions en domicilis, però, a nivell general, és el desembre el mes en què es concentren la majoria dels robatoris a Catalunya, en xifres absolutes. Els últims dies d'aquest mes són els preferits pels delinqüents per robar en comerços i indústries, un fet que genera importants danys econòmics a les empreses del Principat.

LA XIFRA

56
per cent
és el percentatge de robatoris, d'indrets assegurats per les companyies a Catalunya, que hi ha en domicilis.

LA DATA

10.10.08
Dia en què es van registrar
més robatoris a la demarcació de Barcelona, entre els anys 2005 i 2008.

Entre el delicte i el frau

La crisi econòmica està provocant un augment dels robatoris a Catalunya, però també ha fet doblar la contractació de detectius privats per part de les empreses asseguradores, perquè investiguin possibles fraus dels assegurats, que en moltes ocasions es mouen entre la picaresca i el delicte. Fins a sis possibles delictes al dia investiguen ara mateix els detectius privats, la majoria dels quals relacionats amb una exageració excessiva del cost dels danys econòmics o amb denúncies de falsos robatoris.

Aquest tipus de pràctiques, habituals a l'Estat,
repercuteixen en tots els assegurats, ja que les companyies augmenten el preu de les pòlisses per poder compensar el pagament als falsos
reclamants. Tot i les advertències dels Mossos –en
els darrers anys han augmentat les imputacions per simulacions de delicte–, els enganys a les asseguradores
continuen sent constants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona