Societat

Vilanova i la Geltrú Plaça de la Vila. Altres actuacions

Factor verd!

Els Castellers de Vilafranca firmen a Vilanova la millor actuació de la temporada amb un doblet de gamma extra amb el dos de nou amb folre i manilles i el pilar de vuit amb folre i manilles

Posen la directa! Els Castellers de Vilafranca van firmar una actuació extraordinària, la millor que s'ha vist aquesta temporada, amb dos castells de gamma extra descarregats. L'escenari del recital verd va ser Vilanova i la Geltrú, una plaça històrica on feia més de deu anys que no es veien construccions d'aquestes magnituds. En la mateixa diada, una Colla Jove Xiquets de Tarragona molt inspirada es va apuntar el seu segon castell de nou pisos del curs present.

La forta tempesta que va caure dissabte a la tarda al Garraf va estar a punt de fer suspendre la diada de la Mare de Déu de les Neus. Hauria estat una llàstima, ja que l'afició vilanovina s'hauria quedat sense veure un
espectacle casteller de primer ordre. Finalment va escampar i els Castellers de Vilafranca, d'una manera incontestable, van evidenciar el seu estat de forma impressionant.

Després d'haver descarregat la seva primera torre de nou la setmana anterior a Mataró, a Vilanova els verds no solament van tornar a dominar amb determinació absoluta la majúscula estructura de la torre, amb un treball del tronc i una defensa de les manilles envejable, sinó que, a més, van rematar la feina amb un altre castell de la màxima dificultat. Ja era tard, però en l'últim sospir –i després de desmuntar-ne un peu– els verds van tornar a ordenar una última càrrega sobre l'imponent pilar de vuit, el primer que es descarrega enguany (els Minyons l'havien carregat per la festa major de Terrassa). Els de Vilafranca van acompanyar els dos asos amb el tres de nou i el quatre de nou, unes estructures que ja sembla que tenen completament apamades. Impressionant!

La Jove de Tarragona

La Colla Jove Xiquets de Tarragona, al seu torn, es va tornar a mostrar com un dels valors més sòlids del panorama casteller actual. Els tarragonins, molt segurs en totes les evolucions, van repetir la seva millor actuació de l'any (que ja havien fet a Torredembarra), amb un tres de nou molt ben controlat i un cinc de vuit que no va passar per cap moment de perill.

D'altra banda, la colla local dels Bordegassos de Vilanova va recuperar les bones sensacions amb una torre de set lluitada fins al límit i que feia dos anys que no descarregava.

Paral·lelament, a Vilafranca del Penedès, la Colla Vella dels Xiquets de Valls encapçalava el cartell de la festa del carrer Màrtirs Street, al centre històric de la vila. Els rosats hi van completar el seu segon cinc de vuit i, tot seguit, es van quedar a mitges amb el quatre de vuit amb el pilar. En qualsevol cas, els rosats sembla que afronten en bon estat anímic el derbi de la Firagost de dimecres que ve, en què es retrobaran amb els castells de nou pisos.


La

jornada


Dilluns, 25 de juliol


Dimarts, 26 de juliol


Dimecres, 27 de juliol


Dissabte, 30 de juliol

Castellers de Vilafranca:

3/9f, 2/9fm, 4/9f, P/8fm

Colla Jove Xiquets de Tarragona:

4/8, 3/9f, 5/8, vano de 5

Bordegassos de Vilanova:

5/7, 4/7a, 2/7, P/5


dimecres, 3 d'agost


Valls

Firagost


20.30 h pl. del blat


Colla Vella dels Xiquets de Valls, Colla Joves Xiquets de Valls

Recomanem

El Vendrell

Nens del Vendrell:

id5/7, 4/7, 4/7a, 2P/4

La Pineda

Sant Pere i Sant Pau:

4/7, 3/7, P/5

La Global de Salou:

id3/6, id4/6, P/4

Definint el nou Concurs de Castells

L'exconseller primer de la Generalitat, Josep Bargalló, va presentar el projecte –no vinculant– del nou Concurs de Castells que li havia encarregat l'Ajuntament de Tarragona. Bargalló proposa una competició dividida en dues jornades: dissabte amb setze colles i diumenge amb les dotze millors formacions del món casteller. Bargalló també aposta per integrar el Concurset (per a colles de set pisos) de Torredembarra i un hipotètic Concursis (per a colles de sis) en una localitat per definir, dins l'estructura del certamen del concurs de castells de Tarragona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Societat

Més d’un centenar de treballadors i reforç de maquinària per netejar les platges metropolitanes després de Sant Joan

Barcelona
Educació

Més de tres-cents alumnes d’ESO fan una estada a la UAB

Cerdanyola del Vallès

Més de 100 pacients d’ELA atesos a la unitat específica del Trueta en 5 anys

GIRONA
consum

L’Estat suprimeix l’IVA de l’oli d’oliva a partir del juliol

barcelona

Rehabilitaran l’edifici Rhodes per fer-hi pisos de lloguer assequible

FIGUERES
MOBILITAT

Trànsit reposarà radars vandalitzats, entre altres un que no vol Santa Cristina

SANTA CRISTINA D’ARO
Europa

El linx ibèric ja no és una espècie en perill d’extinció, però continua “amenaçada”

Medi ambient

La platja contaminada de Sant Adrià de Besòs seguirà tancada

Sant Adrià de Besòs
Educació

Concentració de docents al Consorci d’Educació a Barcelona: “Volem continuïtat”

Barcelona