Societat

successos

Cinc motoristes morts a la carretera en només tres dies

Dos accidents van ser sortides de via i els altres dos, xocs amb turismes

Trànsit demana extremar la precaució

Els motoristes s'estan convertint aquest agost en protagonistes de moltes de les tragèdies a les carreteres catalanes: en només tres dies, cinc hi han perdut la vida i un altre està ingressat amb ferides greus. El director del Servei Català de Trànsit, Joan Aregio, va insistir ahir en la necessitat de conduir amb molta prudència i va llançar un missatge més contundent als motoristes, perquè, va recordar, es troben en situació de més fragilitat.

Al llarg de l'agost han estat una dotzena les persones mortes quan viatjaven en moto a causa de sortides de la via o de col·lisions amb altres vehicles.

Balanç preocupant

L'últim sinistre es va produir ahir al migdia a Castellet i la Gornal (Alt Penedès), on la sortida de la via d'una motocicleta va causar la mort del conductor. Dissabte a la tarda va ser Amposta (Montsià) on el conductor d'una altra moto, un home d'uns 27 anys, va perdre la vida en xocar de forma lateral amb una furgoneta a la N-340.

També dissabte, cap a les dues de la tarda, van morir els dos ocupants d'una moto, un home de 46 anys i una dona de 50, quan, per causes que es desconeixen, van xocar frontalment amb un cotxe. L'accident va passar a la N-260 al terme municipal de Fontanals de Cerdanya (Cerdanya). El cinquè motorista mort en un accident a la carretera també va topar divendres al migdia amb un cotxe, a Vila-seca (Tarragonès).

El cap de setmana es va tancar amb un motorista ferit greu en sortir de la via ahir a Tossa de Mar.

Dotze víctimes mortals a l'agost anaven en moto

L'1 d'agost un motorista de nacionalitat xinesa va perdre la vida en topar contra un turisme a la N-240, a Montblanc (Conca de Barberà). Va obrir un preocupant balanç: dotze motoristes morts a l'agost, mentre que el mateix mes de l'any passat van ser set. El dia 2, un home de 66 anys va morir en un carrer de Tarragona en un accident en què es van veure implicats un turisme i una moto. Oliola (la Noguera), Barcelona ciutat i Llagostera (Gironès) havien anat engreixant aquest llistat, al qual aquest cap de setmana, l'últim del mes de vacances per excel·lència, s'hi han afegit Vila-seca (Tarragonès), Fontanals de Cerdanya (Cerdanya) i Castellet i la Gornal (Alt Penedès).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona