Societat

La vida social

Un paradís d'alls i carbasses

Disset restaurants participen a la sisena edició de les Jornades Gastronòmiques del Pla de l'Estany dedicades a aquests productes

D'alls en mengem tot sovint, i de vegades sense saber-ho, perquè és un ingredient habitual en molts plats. A la carbassa, en canvi, no hi estem tan habituats. Però això té remei, ja que a partir de divendres i fins al 12 d'octubre se celebren les jornades gastronòmiques de la carbassa i l'all del Pla de l'Estany, uns dies en què aquests dos productes s'apoderen de cuines i menjadors per demostrar –amb l'ajuda de mans expertes i imaginatives– de què són capaços. Allò que va començar modestament, com una prova, arriba ja a la sisena edició, i amb la implicació de disset establiments de la comarca –un nombre mai aconseguit fins ara–, que inclouen en la seva oferta durant aquests dies plats com ara la carbassa rostida amb musclos de roca i escopinyes, el taco d'entrecot a la graella amb ratafia i carbassa escalivada, la terrina de galta de vedella amb alls caramel·litzats i el bacallà a la mussolina d'alls tendres. Són restaurants que al llarg de l'any ja disposen de plats amb all i carbassa a la carta, segons va aclarir Ferran Vila, president del Grup Gastronòmic del Pla de l'Estany, organitzador de les jornades junt amb el Consell Comarcal i diversos ajuntaments. En aquestes dates, però, n'accentuen el protagonisme. Els menús costen entre15 i 70 euros, però es poden aconseguir descomptes de fins al 25 %, sempre que se'n consumeixin uns quants.

La proposta coincideix amb la celebració de les fires de l'all (Cornellà del Terri) i de la carbassa (Esponellà) el cap de setmana de l'1 i el 2 d'octubre. A totes dues festes, les jornades hi tindran una presència notable. A Cornellà es faran unes demostracions de preparació de plats amb all, i a Esponellà, una paella gegant amb carbassó i uns còctels amb el mateix ingredient. “Ja hem fet proves i segur que sortirà bé”, va explicar ahir Vila, en la presentació de les jornades a la premsa, al costat del president del Consell Comarcal, Jordi Xargay.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC