Societat

Destrosses a la Costa Daurada i grans embussos a Barcelona per la pluja

L'aiguat ha deixat sense llum unes 7.000 persones a primera hora del matí i ha inundat baixos de diverses poblacions

Les cues acumulades sumen 160 quilòmetres

Les intenses pluges d'aquest dilluns han deixat destrosses a la Costa Daurada i grans embussos als accessos de Barcelona. A més, s'han registrat diversos accidents de trànsit i fins i tot hi ha hagut una víctima mortal, en un accident a l'N-II, a Vidreres.

Al llarg de tot el dia, els Bombers han rebut més de 300 avisos, sobretot per la inundació de baixos. L'aiguat ha deixat sense llum unes 7.000 persones a primera hora del matí. Una de les poblacions més castigades ha estat Salou, on s'ha desbordat el barranc de Barenys i quatre persones han estat rescatades il·leses després de quedar atrapades als seus cotxes. A Constantí les pluges han deixat 118 litres per metre quadrat.

A Riudecanyes, els Bombers han actuat en l'esfondrament del sostre de canyís i teula d'un pis abandonat del carrer Dimarts, 14, sense major afectació.

D'altra banda, la tempesta que ha caigut de forma intensa a Blanes durant la nit i matinada d'aquest dilluns ha obligat als Bombers a concentrar els esforços a aquesta població per inundacions de pàrquings subterranis i algun comerç. Dels 65 avisos rebuts aquesta matinada en tota la demarcació, 64 eren a aquesta localitat i només un a Palafrugell, al Baix Empordà. El fet que hagi estat de nit i no hagi vingut acompanyat de temporal de mar, ha permès que a primera hora del matí la situació estigués normalitzada, fins i tot pel que fa a les afectacions del subministrament elèctric.

Els Bombers de la Generalitat han rebut, des de les 00.00 hores de la passada matinada i fins les 19.00 hores d'aquesta tarda, 305 avisos relacionats amb l'episodi de pluges. Per Regions d'Emergències (RE) els avisos s'han distribuït de la manera següent: 125 avisos a Girona (bàsicament al municipi de Blanes); un avís a Lleida; 130 avisos a Tarragona (dels quals 109 corresponen a avisos d'aquesta matinada, sobretot a Reus); 41 avisos a l'àrea metrololitana nord, vuit avisos a l'àrea metropolitana sud, i cap avís a les RE del centre i de les Terres de l'Ebre.

Una víctima mortal a les carreteres

Una dona ha mort i quatre persones més han resultat ferides després que es produís un xoc frontal entre vehicles aquest dilluns a l'N-II, a l'altura de Vidreres (Selva), al punt quilomètric 693. El sinistre ha tingut lloc als voltants de dos quarts de sis de la tarda i s'hi han vist implicats tres turismes i una furgoneta, segons el Servei Català de Trànsit. La difunta és la conductora d'un dels turismes i un dels quatre ferits és el conductor de l'altre turisme.

Hores abans, vuit persones resultaven ferides –una d'elles greu– en un xoc amb vuit turismes i un autocar de línia a l'A-2, al seu pas per Sant Vicenç dels Horts. El sinistre ha fet que la Direcció General de Protecció Civil hagi activat durant unes hores la prealerta del pla de protecció civil de Catalunya (Procicat) després que els 32 passatgers de l'autobús implicat en l'accident hagin estat recollits per un altre autocar.

A més, un home ha resultat ferit de gravetat després de patir una sortida de via amb el seu vehicle al punt quilomètric 11 de la carretera GI-555, a l'alçada de Massanes. El vehicle ha topat contra un arbre i això ha produït que diverses peces del turisme quedessin esteses a la calçada. Una furgoneta que viatjava en sentit contrari hi ha col·lidit però el conductor n'ha sortit il·lès. L'avís s'ha produït poc abans de tres quarts de sis de la tarda i l'accident no ha generat problemes importants de circulació.

Cues quilomètriques

Les pluges han causat fins a 160 quilòmetres de cua entre les set i les deu del matí. Els principals problemes causats per accidents s'han concentrat a l'A-2, al seu pas per Abrera, amb 12 quilòmetres; a la C-58, a Montcada i Reixac, en sentit Barcelona; a la C-17 set quilòmetres a la Garriga i vuit a Parets del Vallès, també en sentit a la capital catalana. A més, cal lamentar un atropellament mortal a la C-32, a les cinc del matí, que ha causat un quilòmetre de cua a Cornellà de Llobregat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES