El Punt Casteller

Duel de tresos de deu

Girona i Vilafranca viuran aquest llarg cap de setmana intents d'aquest colossal castell

Cursa de deu pisos. La temporada castellera està arribant a la seva fi i arriba el moment d'encarar els objectius més desacomplexats. I si n'hi ha un que destaca per sobre dels altres és el tres de deu amb folre i manilles, un castell emblema dels Minyons de Terrassa –són els únics que l'han descarregat– i objectiu total dels verds, que amb la majoria de reptes assolits, encara els queda descarregar el castell de deu. Enguany, a més, aquesta cursa coincideix en dates, ja que durant aquest pont, les dues colles presentaran les seves opcions amb aquesta superestructura en places com Girona i Vilafranca.

La primera temptativa serà diumenge a la plaça del Vi de Girona, on els malves volen atacar el monstre. Aquest és el principal objectiu, que, atenció, podria anar acompanyat també pel cinc de nou i el tres de nou amb el pilar. A la mateixa plaça els Capgrossos de Mataró encararan un tres de nou que enguany no tenen tan apamat, a part de provar un ja més consolidat quatre de nou i, fins i tot, no descarten alçar el primer cinc de vuit de l'any.

La diada de les Fires de Girona la tancaran els Marrecs de Salt, que voldran cloure un any ben dolç descarregant un altre quatre de vuit.

Passat el cap de setmana, totes les mirades estaran posades en la plaça de la Vila de Vilafranca, on dimarts els verds tenen la diada de Tots Sants, la seva traca final. Objectiu: tres de deu. Però atenció, perquè fins i tot també podrien completar el seu altre repte pendent: descarregar el dos de nou sense manilles. Els verds són l'única colla que ha carregat aquest castell, i el domini que tenen enguany amb el dos de vuit net permet il·lusionar tothom a l'hora de vèncer una de les darreres fronteres del món casteller. Aquesta macrodiada castellera la podrien completar amb el tres de nou amb el pilar, un castell màxim, però que sembla petit al costat dels altres grans reptes. Els acompanyaran a plaça uns Xiquets de Tarragona pletòrics, que no descarten tancar el seu millor any amb una altra tripleta. També uns Castellers de Sants que volen repetir l'èxit de l'any passat en aquesta plaça. Sortiran de cinc de vuit i atacaran a segona ronda el tres de nou. Els grisos fins i tot no descarten provar el quatre de nou si les proves van bé.

Capgrossos també voldrà fer de les seves, i a part de castells de nou bàsics, no descarta provar el dos de nou amb folre i manilles.

Terrassa (Vallès Occidental)
Dissabte 29 a les 18.30 h, a la plaça Vella, festa del local i Memorial Joan Alsina dels Minyons de Terrassa amb els Castellers de Sabadell com a convidats.
Reus (Baix Camp)
Dissabte 29 a les 18 h, a la plaça del Castell, diada dels Xiquets de Reus amb els Castellers de Barcelona com a colla convidada.
Lleida (Segrià)
Dissabte 29 a les 18.30 h, a la plaça de la Paeria, dissetena diada dels Castellers de Lleida amb els Castellers del Poble Sec i els Castellers de Sant Cugat com a convidats.
Girona (Gironès)
Diumenge 30 a les 11.30 h, a la plaça del Vi, diada de les Fires i Festes de Sant Narcís, amb els Minyons de Terrassa, els Marrecs de Salt i els Capgrossos de Mataró.
Vilafranca (Alt Penedès)
Dimarts 1 a les 12 h, a la plaça de la Vila, diada de Tots Sants dels Castellers de Vilafranca amb la colla amfitriona, els Castellers de Sants, els Capgrossos de Mataró i els Xiquets de Tarragona.
XIULETS

Castells en remull

Poc va faltar perquè a la plaça del Blat es visqués una polèmica aferrissada. I és que les dues colles vallenques tenien opinions diferents sobre què fer en cas d'una pluja que segons les previsions amenaçava la diada. La Joves s'aferrava a la tradició per no celebrar la diada mentre la Vella apostava per fer castells a l'església de Sant Joan. L'alcalde, que per primer cop a la història va convocar una reunió anterior per buscar solucions en cas de pluja, va donar el vistiplau que la diada fos dins de Sant Joan i amb la participació d'una sola colla. I és que la Joves va anunciar que només faria castells a la plaça del Blat.

L'ANÈCDOTA

Poble Sex

El del Castellers del Poble Sec per al 2012 no serà el primer calendari de castellers despullats. Això sí, serà el més professional, ja que el dirigeix el director de cinema eròtic Conrad Son. Camises fora!

APLAUDIMENTS

Pit i collons?

Els castells seran aquest diumenge a Bellprat d'Urgell cosa de dones. I és que se celebrarà per segon any consecutiu la Diada de Castelleres en record a la primera alcaldessa de Catalunya: Nativitat Yarza. Així, Vilafranca, Joves de Valls i Sants es presentaran amb castells de sis i de set on tot el tronc seran dones.

La plata és rosada

Santa Úrsula ha donat els seus fruits, sobretot per una Vella que ha descarregat el primer gamma extra de l'any. El cinc de nou els ha donat, a més a més, la plata provisional rànquing, superant la Jove de Tarragona i els Minyons de Terrassa. Els malves, però, amb la seva bateria d'actuacions, ho tenen tot de cara per recuperar abans d'acabar l'any el segon lloc. També ha millorat els seus registres la Joves de Valls, amb el primer castell de nou descarregat de l'any, pujant gairebé un miler de punts i acabant la temporada en un més que modest setè lloc.

El rànquing també ha vist com Sants, amb un altre cinc de vuit, millorava la seva puntuació. Més estrany és l'empat total entre Sabadell i Gràcia, dues colles que per cert aquest cap de setmana han carregat el dos de vuit. Els de Sabadell, a més, van fer història carregant el seu primer pilar de sis.

Sant Cugat, amb un altre quatre de vuit, va recuperar la catorzena posició.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Societat

Planten el Dimoni de les Festes de Maig a Badalona

Badalona
equipaments

Enderrocament “d’urgència” i “per seguretat” de l’edifici de l’Escola de Vela

platja d’aro
sequera

Només 17 hm³ per als regants al Baix Ter

LA TALLADA D’EMPORDÀ
urbanisme

Adjudiquen la rehabilitació de les cases del castell d’Amposta

AMPOSTA
GIRONA

Finalitzen les obres de l’enllumenat d’accés als jardins de les Pedreres

GIRONA
GIRONA

Tallen el pas per sota del viaducte al carrer Pedret per un despreniment

GIRONA
Societat

Mor Tuni Jordana, activista cultural i fundadora de la Gralla de Granollers

solidaritat

Pineda de Mar, Calella i Salou acullen 25 infants ucraïnesos durant tres setmanes

PINEDA DE MAR
patrimoni

El jaciment ibèric de Puig Castellar, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional

Santa Coloma de Gramenet