Societat

Dos restaurants del poble guanyen el 4t Concurs gastronòmic de Bocairent

Els restaurants Juan XXIII i Casa Manolo y Tere resulten guanyadors i la Plaza aconsegueix la segona posició en cadascuna de les dos modalitats del certamen

Els restaurats Juan XXIII i Casa Manolo y Tere s'han erigit en guanyadors del 4t Concurs gastronòmic de Bocairent celebrat a l'Hotel Ferrero de la localitat de la Vall d'Albaida el darrer dilluns, en el que la igualtat ha estat una de les característiques destacables de la convocatòria. La tasca de triar als campions va resultar, en aquesta ocasió, encara més complexa pel rècord de participació assolit amb 24 establiments professionals procedents de pràcticament tota la geografia valenciana atrets per la particularitat d'un certamen que avança “cap a l'excel·lència”, tal i com va assenyalar Isidro Prieto, diputat de Turisme ja que el Patronat provincial Terra i mar junt a l'Agència valenciana de turisme actuen com a patrocinadors de l'esdeveniment.

En total, la iniciativa de l'Ajuntament de Bocairent va atorgar 2.000 euros en premis a raó de 600, 300 i 100 euros per als tres millors plats en cadascuna de les dos modalitats fixades. La primera consistia en l'elaboració de borreta, un menjar típic de les muntanyes de la zona, i la més destacada va ser la preparada pel restaurant Casa Manolo y Tere del Palmar; a continuació, La Plaza, de Torrent, i La Taula, de Llíria, conqueriren la segona i la tercera posició, respectivament.

La carn de caça i els pebrassos eren els protagonistes de la segona categoria del certamen. En aquest cas, sobreeixiren els cuiners del Juan XXIII de Benifaió amb un “caneló de colomí amb pit a filets i bolets”, mentre que el segon lloc el tornaren a ocupar els torrentins de La Plaza aconseguint així un doblet inèdit fins ara gràcies a un “niu de perdiu roja de caça desossada amb bolets silvestres a l'aroma de xocolata”. Finalment, el Cercle Industrial d'Alcoi es va emportar el tercer premi amb un “milfulles de rellomello de cérvol, bocatus edulis, tàfona i sala café París”.

La cita va congregar al voltant de 200 persones representatives del teixit econòmic, polític i social de les comarques centrals valencianes que van poder gaudir d'una minuta preparada pels restauradors locals amb la col·laboració de diferents empreses i marques comercials. De fet, durant la seua intervenció, l'alcalde de Bocairent, Josep-Vicent Ferre, va destacar la implicació dels professionals de l'hostaleria “per completar l'oferta turística que oferim” així com va agrair a tots els participants “la seua gran ajuda per promocionar el municipi”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Més de 500 insercions de catèters a l’Hospital d’Olot en quatre anys

OLOT
sanitat

En marxa les sis noves consultes externes del CAP Sitges

Sitges

Distintiu Biosphere per a la platja i l’oficina de turisme de Torre Valentina

CALONGE I SANT ANTONI
SOCIETAT

Comencen les afectacions de trànsit per la Fórmula 1

Barcelona

La Diputació de Barcelona destina 1,3 milions a tenir platges més “segures i saludables”

Mataró
societat

Els pobladors del Pirineu central al neolític inicial ja menjaven làctics i derivats del porc

Barcelona

L’Ajuntament defineix dotze espais del municipi com a refugis climàtics

SALT
infraestructures

Els enllaços de la C-17 amb polígons de Granollers i Lliçà de Vall, a punt d’estrena

Granollers
societat

Arrenca el judici contra l’acusat de violar una menor a Igualada el 2021 i intentar matar-la

Barcelona