Societat

JESÚS FIGA I COMAS

ALCALDE DE CAPMANY (CIU)

“Tenim les finances sanejades”

L'alcalde de Capmany destaca que el poble, tot i la crisi, només té un deute d'un 25%

Encara no s'han ingressat les subvencions del Pla d'Obres del 2011

Alcalde d'un municipi de 640 habitants, Jesús Figa no vol estirar més el braç que la màniga i reivindica que encapçala un municipi poc endeutat malgrat que no s'hagin ingressat encara les subvencions del 2011.

La crisi també afecta un poble com Capmany?

Ens afecta com a tots els municipis, perquè encara no han arribat les subvencions del Pla d'Obres del 2011 i ens fa anar malament, perquè tenim proveïdors per pagar.

Això compromet les finances municipals?

En el nostre cas no, perquè tenim una situació sanejada i, tot i el retard de les subvencions, només tenim un endeutament d'un 25%. Per a aquest any 2012 tenim un pressupost de 956.000 euros, i una part important –356.000 euros– es destina a inversions.

Es podran fer obres, doncs, el 2012?

Si és només per part nostra no s'aturaran; hem anat fent obres d'ampliació al magatzem municipal, obres de millora al barri de la Vall, embelliment dels contenidors, millora de l'enllumenat... Ara tenim el Pla d'Obres del 2012 consolidat i només falta la convocatòria, per a la guarderia i una aula d'integració social. És clar que tot queda un xic pendent de com evolucionarà la situació i de quan arribaran les subvencions.

Com està el projecte del museu del vi a l'antiga cooperativa?

Està aturat; els socis de la cooperativa ens van cedir l'edifici i vam dir que podríem fer-hi un museu del vi, però quan puguem. Seria bo perquè la vinya és la principal activitat econòmica del municipi, tenim dotze empreses del sector del vi.

El projecte d'una planta de biogàs està abandonat?

Nosaltres no farem cap pas i hi estaríem més aviat en contra; hi havia oposicions i tractant-se de purins fa una mica de por. Però el que vulguin fer els promotors del projecte no depèn de nosaltres.

El mapa eòlic us afectarà, ho veieu bé? Serà una font d'ingressos?

Veiem bé que pel nostre municipi es concentri a la part esquerra de l'N-II, que és el corredor de les infraestructures, i no destrossi la resta del territori. S'ha anat retardant, però potser millor així i que es faci bé. Poden ser ingressos però també és el que hem de fer col·lectivament.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.