Societat

Les primeres nevades deixen gruixos de fins a 9 cm

Les comarques centrals registren les primeres precipitacions de neu a la nit i matinada, que més tard s'han estès a la resta del país

Tres carreteres tallades pel temporal i a vuit és obligatori l'ús de cadenes

Les primeres nevades que han caigut aquest dimecres a la nit i aquest dijous de matinada han deixat gruixos de fins a nou centímetres a les comarques centrals. La neu, però, s'estén per tot el Principat inclosa la ciutat de Barcelona, que s'ha llevat amb un mantell de neu a Collserola.

Durant la nit, les nevades han afectat en primer lloc més intensament les comarques del Bages i l'Anoia, per desplaçar-se després cap a Osona, i a última hora de la matinada han arribat a les comarques de Girona, Tarragona i Lleida, amb intensitat entre feble i moderada.

A Espinelves la neu ha acumulat un gruix de 9 centímetres. També destaquen els 5 centímetres de Calders, els 3 de Breda, els 2 de Monistrol de Montserrat i Moià o el centímetre i mig de Girona capital. A Berga també hi ha un centímetre de neu acumulada.

El telèfon d'emergències 112 ha rebut mig centenar de trucades relacionades amb l'episodi de neu, sense que s'hagi registrat cap incidència greu.

En aquest sentit, els Bombers de la Generalitat han realitzat només dues actuacions relacionades amb la neu a Matadepera (Vallès Occidental). En els dos casos va ser per ajudar a unes persones a arribar fins a la seva casa, segons informa EFE.

La Direcció General de Protecció Civil recorda a la ciutadania que és necessari extremar la precaució i consultar la previsió meteorològica abans d'agafar el cotxe, i demana no fer sortides no estrictament necessàries a les zones més afectades pel temporal.

Afectacions viàries

Pel que fa a l'estat de les carreteres, ja s'ha restablert el trànsit a la C-25, l'Eix Transversal, en ambdós sentits entre Cervera i Calaf, segons ha informat el Servei Català de Trànsit (SCT).

En canvi, la BV-5119 continua tallada a Fogars de Montclús. La circulació també s'ha hagut d'interrompre a la BV-5114 a Campins, a la BV-2204 a l'alçada de Santa Margarida de Montbui, i a la C-26 a Casteller de la Ribera.

L'SCT també ha avisat que és obligatori l'ús de cadenes a 8 punts de la xarxa viària catalana. En concret, a la BV-1221 a Matadepera, a la BV-2136 a Mediona, a la BV-5114 a Fogars de Montclús, a la BV-5301 a Montseny, a lal C-1412a a Calaf, a la C-28 a Vielha, i a les carreteres GIV-5411 i GI-543 al terme d'Arbúcies.

Trànsit recomana extremar les precaucions davant la neu i la possibilitat de formació de plaques de gel a la calçada.

En aquest sentit, ha advertit de la presència de neu i gel a la carretera C-244 a l'altura de Mediona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Hortolans de Manresa, indignats pel tall d’aigua per regar

Manresa
SALUT

El Trueta incorpora un TAC que ofereix imatges durant la intervenció

GIRONA
Salut

Balcells assegura que l’assistència mèdica al Baix Segre està “garantida”

Lleida
GIRONA

Les infermeres d’atenció primària es reivindiquen en un congrés

GIRONA
salut

Reclamen mantenir l’actual hospital Sant Jaume de Mataró fins que no es faci el nou

Mataró
Societat

Estudien construir un centre de processament de dades al subsòl de La Sagrera

Barcelona
SANTA COLOMA DE FARNERS

El BOE publica la proposta alternativa del ramal de la MAT fins a Riudarenes

SANTA COLOMA DE FARNERS
SOCIETAT

Glaceres que es desfan als soterranis de la Catedral per Temps de Flors

girona
QUART

La Festa del Fang s’avança al maig i amplia les activitats a tot el mes

QUART