Societat

Reunificant Cerdanya

El Consell Comarcal de Cerdanya a la Catalunya autònoma i la Mancomunitat d'Ajuntaments de l'Alta Cerdanya a la Catalunya Nord treballaran junts en temes com medi ambient, cultura, economia i formació.

Després d'anys de negociacions s'ha creat oficialment l' Agrupament Europeu de Cooperació Territorial Pirineus-Cerdanya a la població de Sallagosa, a l'Alta Cerdanya. Han estat designats deu membres per una durada de quatre anys, cinc de la Catalunya Nord (Georges Armengol batlle de Sallagosa i president de la Mancomunitat d'ajuntaments Pyrénées Cerdagne, Isidore Peyrato regidor d'Er, François Licciardi d'Ur, Denise Llau d'Oceja i Laurent Leygue d'Estavar) i cinc membres del Consell Comarcal La Cerdanya (el president Ramon Moliner alcalde d'Alp, Pere Valiente regidor de Puigcerdà, Pere Arderiu alcalde de Das, Toni Rabassa de Bellver de Cerdanya i Marc Torrent de Llívia).

Presidència per torns entre el nord i el sud

El president i el vicepresident van ser elegits per unanimitat i són respectivament Georges Armengol i Ramon Moliner per un període de dos anys i pels dos anys següents canviaran de torn. La seu de l'AECT serà a Sallagosa dins l'edifici de la Mancomunitat o Comunitat de les Comunes.

Aquest AECT treballarà en temes transfronterers com a l'escorxador, l'hospital, la Diada de Cerdanya, l'aigua, el medi ambient, la cultura, la llengua, el patrimoni i la formació. S'han creat quatre comissions, Infraestructures, Aigua i Medi Ambient, Llengua, Patrimoni i Cultura i Economia i Turisme. L'AECT “està obert als altres municipis que no formen part de la Comunitat de les Comunes de l'Alta Cerdanya i del Consell Comarcal, podrà acollir fins i tot municipis del Capcir, de l'Alta Arieja o del Berguedà que voldrien participar a projectes transfronterers” segons els gestors des de Sallagosa. L'AECT treballa ja a hores d'ara sobre la Gran Volta de la Cerdanya que tindrà lloc al mes de juny. Es tracta d'una carrera d'Ultra Fons de 214 km que passarà per a tota la Cerdanya promoguda per Kilian Jornet.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Vint anys al servei de les famílies més vulnerables

Badalona
societat

Dignitat a les Vies presenta les seves queixes a Renfe

barcelona
Societat

Només troben llar per a un dels 45 usuaris de l’alberg que han tancat a Badalona

Badalona
Olot

Els sants tornen a la façana de Sant Esteve

Olot
societat

Pressió social per a la pacificació de l’N-2

mataró
política municipal

Banyoles invertirà més de 2 milions d’euros en diferents actuacions

BANYOLES
FIGUERES

Càritas celebra 50 anys a la ciutat

FIGUERES
societat

Catalunya registra el dia més plujós des del setembre de l’any passat

barcelona
medi ambient

Reus intensifica les sancions a qui no llenci bé les escombraries

REUS