Societat

RIBERA D'EBRE

La comarca rebutjarà la plantació de cànnabis

L'Ajuntament de Rasquera divulga la recerca científica que farà de la marihuana

El ple del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, on CiU té majoria absoluta, aprovarà una moció de rebuig a la plantació de cànnabis de Rasquera. “Defensem un model de creixement econòmic de la comarca i uns valors que no encaixen amb el projecte de Rasquera”, ha explicat el president del Consell, Jordi Jardí. La moció es debatrà en el ple ordinari que tindrà lloc el 28 de març o en una sessió extraordinària que es celebraria la setmana que ve.

El govern comarcal també reclamarà a les instàncies judicials que es pronuncien de manera “clara” i “ràpida” sobre la legalitat de la plantació en una finca de 7 hectàrees. Amb tot, la fiscalia de Tarragona està pendent de rebre més informació de l'Ajuntament i tardarà com a mínim un parell de setmanes a pronunciar-se. Tampoc la Generalitat ha fet públic encara l'informe jurídic sobre la legalitat de l'acord de ple del dia 29 de febrer de l'Ajuntament Rasquera.

D'altra banda, Jardí ha criticat les jornades del cànnabis que ha organitzat l'Ajuntament. “Han fet un acte promocional, això no és donar informació als veïns”, ha dit. En aquest sentit, el Consell Comarcal es planteja organitzar una jornada a Rasquera, abans del dia de la consulta popular (el 10 d'abril), amb metges i científics perquè parlen sobre la marihuana.

Durant els darrers dos dies, més de 200 veïns de Rasquera han participat en el fòrum del cànnabis, que s'ha celebrat a porta tancada. Fins ara l'única intervenció que s'ha fet pública és la de Joan Carles March, professor de l'Escola Andalusa de Salut Pública i que serà director de Rasquerana, Recerca i Investigació del Cànnabis. Segons March, a més de la plantació, el projecte inclou la investigació del cànnabis medicinal, així com el seguiment de consumidors habituals per estudiar l'impacte sobre la seua salut a mitjà i llarg termini. També es crearà un centre virtual de documentació i s'incidirà en la prevenció del consum de drogues. “Si l'heroïna pot ser un medicament eficaç. per què no pot ser-ho el cànnabis?”, es pregunta March.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.