ALTAFULLA (Tarragonès)

9a Nit de Bruixes

De bruixes i bruixots

Segons diu la tradició, Altafulla havia estat un poble de bruixes. Per rememorar aquells temps d'escombres i gats negres, es va impulsar una festa que té com a fil conductor l'esoterisme.

De fet, la Nit de Bruixes començarà de bon matí amb un taller d'experimentació amb espígol. A les 5 de la tarda, les cinquanta parades del mercat esotèric començaran la seva activitat, amb oferta de tota mena d'arts endevinatòries, minerals i també productes artesans com ara samarretes i bijuteria. A més, a la tarda es podrà visitar l'exposició El cau d'una bruixa, assistir a les conferències de Pancraç Farell sobre els corrúpies o a la d'Imatges gràfiques de la memòria de l'aigua, que pronunciarà Ofèlia Gasque, o escoltar el conte que explicarà Joana Badia. Cap al vespre, a la plaça Martí Royo, hi haurà ball d'Embruix i tot seguit s'iniciarà la cercavila amb la bruixa i el bruixot. A la nit, els diables d'Altafulla oferiran un correfoc amb el Gat de Foc i un espectacle final a les torres del castell.

A la mitjanit, el bruixot Rebel i l'Imma del Destí portaran a terme un ritual per la pau i la concòrdia a l'Era de l'Hospital. La festa continuarà amb la música d'Oil Meditean-r a la plaça de l'Església, on es repartirà un beuratge màgic.

M. JOSÉ RAMOS

Dia 27. A la Vila Closa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.