Societat

Vida social

L'Ajuntament de Besalú, hereu sorpresa

Una senyora que va morir el 2006 al País Valencià va manifestar en el seu testament que volia traspassar tots els seus béns al municipi garrotxí, d'on era filla

L'herència inclou, com a mínim, un habitatge

L'Ajuntament de Besalú es va assabentar ahir a mig matí a través d'una trucada telefònica que és l'hereu únic d'una senyora que va morir fa sis anys a Benaguasil (Camp de Túria) i que passa a ser propietari, com a mínim, d'un pis. La senyora en qüestió havia nascut l'any 1916 a Besalú, va marxar-ne de jove per establir-se en aquell municipi del País Valencià i, pel que sembla, havia guardat un excel·lent record de la seva infància garrotxina. Segons alguns veïns, de gran va passar algun estiu a Besalú. Es deia Rosa Maria Hortelano Bañón i era filla d'un guàrdia civil destinat a la caserna de Besalú, de nom Miguel. Va morir soltera, sense descendència i sense familiars propers el maig de 2006, però tres anys abans havia deixat establert en un testament que declarava únic hereu dels seus béns l'Ajuntament del municipi on havia passat els primers anys de la seva vida. També hi posava una condició: que les seves despulles s'enterrin en aquesta vila i que les despeses “del funeral, enterrament i altres actes pietosos” anessin a compte de l'hereu.

Factures pendents

Les voluntats de Rosa Maria Hortelano, però, no van traspassar mai les parets de cal notari i les seves despulles continuen a hores d'ara descansant al cementiri de Benaguasil, un poble d'onze mil habitants, entre Llíria i València. I probablement haurien passat força anys més sense que Besalú s'assabentés de l'existència d'aquella herència si no hi hagués hagut uns deutes pendents generats pel pis propietat de la dona. Resulta que l'edifici on està situat el pis en qüestió, al carrer Vilamarxant número 7, té una comunitat de propietaris. En anar-se acumulant un deute de despeses de l'immoble, l'advocada de la comunitat va investigar a qui havia d'anar a reclamar. Va ser d'aquesta manera que ahir al matí la representant legal dels veïns va telefonar a l'alcalde de Besalú i, al cap d'una estona, li va trametre tota la documentació.

“Ho hem d'estudiar”

Després de recuperar-se de la sorpresa i buscar al mapa on era Benaguasil, l'alcalde, Lluís Guinó, explicava que el consistori no es vol precipitar i que estudiarà la situació en què es troba el pis des del punt de vista tributari. “En principi, l'acceptarem, però a hores d'ara no sabem si hi ha molts deutes pendents”, va manifestar ahir Guinó. De fet, ahir tampoc se sabia si Rosa Maria Hortelano tenia altres béns. L'advocada advertia en la seva comunicació que l'import que hauria d'afrontar el consistori no el donarà a conèixer fins que l'Ajuntament hagi acceptat l'herència. També avisava que una part del deute està reclamada judicialment. “En tot cas, si l'acceptem, el més probable és que posem el pis a la venda”, avançava Guinó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES
sanitat

Els hospitals també gestionaran baixes i altes per cirurgia ambulatòria i parts

barcelona
Infraestructures i Serveis

Aposten per desdoblar una línia de mercaderies Saragossa-Tarragona amb estació a Lleida

Lleida
GIRONA

Detecten 555 casos de càncer de còlon en 10 anys amb el cribratge

GIRONA
Societat

Entitats i plataformes es manifesten contra la planta de Lotte

Mont-roig del camp
Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Un estudi de l'IDIBGI i l'ICO identifica un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT