Festes populars i fires

Torredembarra. (Tarragonès)

Circ amb lluna plena

El festival Pleniluni de Torredembarra manté el nivell i augmenta el nombre d'actuacions incorporant patrocinadors i noves idees

Arriba una nova edició del Pleniluni, el festival de circ de Torredembarra, que convida a viure aquesta art de molt a prop. Malgrat la situació de crisi que viuen molts festivals, aquest ha aconseguit mantenir el nivell i fins i tot augmentar el nombre d'actuacions. «Hem buscat noves fórmules per oferir tres dies amb propostes gratuïtes i de nivell, incorporant patrocinadors i noves idees per aconseguir-ho», explica Pep Vergé, programador del festival. Així, aquesta edició compta amb la companyia Sendaviva, que portarà espectacle de circ i projeccions, i també amb un nou espai, a la vela de Cal Bofill, on companyies joves de tot Catalunya podran actuar i promocionar-se.

Altres propostes són tallers de circ perquè els més menuts tinguin un primer contacte amb el món circense –cada dia a la tarda als Jardins de Cal Bofill–, un espectacle itinerant pel passeig marítim, un altre de la companyia El Otro i la gran gala final de divendres a les 11 de la nit a la plaça del Castell. «Una bona oportunitat per veure diferents tècniques del món del circ amb acròbates d'alt nivell. Clown, acrobàcia aèria i terrestre, circ tradicional, innovador... Una sopa de lletres però amb números circenses», recomana Vergés, que continua parlant del festival: «És especial perquè és molt proper a la gent, els espectadors poden parlar amb els artistes, que moltes vegades són qui fan els tallers.» Aquest any el Pleniluni es fa entre setmana, per motius de calendari i perquè coincideixi amb nits de lluna plena. «No creiem que afecti els espectadors que el festival caigui entre setmana, ja que són dies d'agost i molta gent té festa», acaba Vergés.

Els espectacles del Pleniluni són una bona excusa per descobrir el patrimoni de la vila, ja que es fa en diferents espais del nucli antic i també a Baix a Mar. En són alguns exemples Cal Bofill, un xalet construït a principis del segle XX per una de les primeres famílies que van triar la vila per estiuejar-hi; o la plaça del Castell, amb l'imponent castell dels Icart, actual edifici consistorial.

Dimecres 1. A les 19.00 h itinerant de circ. A les 22.30 h, a la plaça del Castell, espectacle Sendaviva. Dijous 2. A les 20.00 h, a la pl. Mn. Joaquim Boronat, espectacle de la Cia. El Otro. Divendres 3. A les 22.30 h, a la pl. del Castell, Gran Gala de Circ.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Urbanisme

Barcelona aprova la remodelació d’un espai de muntanya a Torre Baró

Barcelona
Medi ambient

Paisatges blancs a Altafulla i Torredembarra per la calamarsada

Altafulla
lloret de mar

La Plataforma per la Pau, guardó Sa Gavina 2024 de la Festa de la Cultura

lloret de mar
QUART

El ple aprova una modificació de crèdit per al projecte de la nova biblioteca

QUART
Regne Unit

Cinc migrants moren en l’intent de creuar el canal de la Mànega

Barcelona
GIRONA

El Servei Municipal d’Esports ofereix 228 places en 23 cursos aquest estiu

GIRONA
societat

Multarà per l’excés de soroll i el consum d’alcohol al carrer

Sabadell
Societat

Estudiarà si cal reforç puntual dels mossos

Tarragona
salut

L’Associació Contra el Càncer posa en marxa el programa “Rutes Saludables”

olot