Societat

Inundacions a Tortosa i carreteres tallades a les Terres de l'Ebre pels forts aiguats

Les pluges causen talls d'electricitat a diversos barris de la ciutat

Els Bombers de la Generalitat reben una setantena d'avisos per inundacions en baixos, acumulació d'aigua a la via pública i vehicles embarrancats

La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) ha activat en prealerta el pla Inuncat per les intenses pluges que aquest dissabte a la tarda han afectat les Terres de l'Ebre. Els aiguats han provocat inundacions a Tortosa i talls a quatre carreteres de la zona.

A la ciutat de Tortosa han caigut fins a un centenar de litre per metre quadrat en molt poques hores i s'han produït nombroses inundacions als barris de Sant Llàtzer, el Temple i Ferreries. L'Ajuntament ha demanat extremar la precaució a tots els barris però especialment a les zones properes als barrancs que ja es van desbordar l'any passat en un episodi extrem de pluges.

Els aiguats han complicat els accessos a la ciutat, ja que la carretera C-12 i la C-42 estan tallades al seu pas per la ciutat. També altres accessos com l'Avinguda Barcelona, al Barri de Sant Llàtzer i altres punts que també pateixen inundacions. Per aquest motiu, el consistori ha fet una crida a no utilitzar el vehicle excepte en casos d'extrema necessitat, no sortir de casa i trucar a la policia local per qualsevol incidència. La forta tempesta ha anat acompanyada de llamps que han deixat sense llum alguns barris de la ciutat. Les companyies elèctriques ja treballen per retornar el servei entre aquest vespre i demà al matí a tota la ciutat.

Les pluges també han provocat talls a la N-340 a l'Aldea, entre el km 1.085 i el 1.087; a la TV-3322, entre els km 2 i 2,5 a Ulldecona, i la carretera TP-3311, entre Ulldecona i la Sénia. En aquest últim municipi han caigut fins a 100 litres per metre quadrat. La T- 331 també està tallada entre els km 21 i 21,5 a Amposta.

Els Bombers de la Generalitat han rebut fins les vuit del vespre una setantena d'avisos per atendre emergències relacionades amb l'episodi de pluges. D'aquests, una cinquantena han estat a Tortosa. La majoria de sortides han estat per atendre inundacions en baixos, acumulació d'aigua a la via pública i per vehicles embarrancats per l'acumulació d'aigua.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró