Societat

Dia de la Constitució

Obrir l'Ajuntament com a reivindicació

Un festiu des de la feina

La meitat de la plantilla de l'Ajuntament de Celrà i tots els treballadors del de Viladamat treballen durant el Dia de la Constitució, ja que no s'hi senten representats

Escassa afluència de ciutadans, tot i l'obertura dels consistoris

En els calendaris dels ajuntaments de Celrà i Viladamat figurava la jornada d'ahir en color vermell com a festiu pel Dia de la Constitució. Tot i això, en tots dos consistoris, el vermell del calendari no tenia cap més importància que la de donar una nota de color, ja que en ambdós casos es va poder fer qualsevol de les activitats habituals d'un dia laborable, ja que en tots dos casos els equips de govern, liderats per la CUP, van decidir obrir i deixar palès que no se senten identificats per res amb la Constitució espanyola. A Celrà, una vintena de treballadors van anar ahir al seu lloc de treball, per bé que van ser poquets els ciutadans que van aprofitar l'avinentesa per fer-hi gestions. L'alcalde del municipi, Dani Cornellà, explicava a mig matí que només tres veïns s'havien acostat fins al consistori per fer algun tipus de gestió.

Cornellà tenia clars els motius per obrir el consistori: “Perquè és una Constitució que no ens representa i està feta a mida per l'Estat espanyol.” També recordava les retallades de l'Estatut o l'agressió a la llengua catalana que pretén ara impulsar el govern del PP. Per això, l'alcalde manifestava que com que no s'ha de celebrar res “és millor venir a treballar per l'estat propi”. Tots els serveis funcionaven ahir al consistori i, així, per exemple, la brigada jove va aprofitar la jornada per fer diverses feines al municipi. El festiu a l'escola l'Aulet va facilitar que es pogués repintar alguna de les pistes sense la presència dels alumnes i, així mateix, es van repintar unes baranes i un transformadors.

Malgrat que l'Ajuntament obrís, al municipi l'ambient era el d'un dia festiu, com ho palesava que el bar a tocar del consistori estava tancat. La presència de jugadors de petanca al voltant de l'estació també evidenciava que no es tractava d'un dia laborable normal. Als bars del municipi, també els veïns hi passaven l'estona, aprofitant les terrasses al sol, o fullejaven els diaris amb la tranquil·litat d'una jornada festiva.

A Viladamat, reunió

L'altra municipi en què el vermell del calendari no tenia sentit era a Viladamat, on també el consistori va obrir i on tota la plantilla estava operativa, a excepció dels que estaven de vacances. De fet, tres dels quatre integrants de l'equip de govern van aprofitar part de la jornada per celebrar una reunió que ja tenien prevista i, fins i tot, per convocar la sessió plenària de dijous que ve. L'alcaldessa, Irene Palol, reivindicava que “és un dia normal” i destacava que diverses botigues del municipi haguessin obert per aprofitar la jornada festiva i els visitants que s'acostaven al poble. Per això, Palol també reconeixia: “Més que el fet que ells se sumin a nosaltres, crec que és l'Ajuntament que se suma a la gent del poble.” Tampoc en aquest cas la ciutadania va aprofitar excessivament la facilitat per anar a l'Ajuntament en un dia festiu. Celrà i Viladamat ja havien obert també la festa de la Hispanitat per mostrar que no tenien res a celebrar el dia 12 d'octubre. Això sí, en els dos consistoris van haver d'esmerçar part de la seva jornada laboral a atendre els mitjans de comunicació que volien saber els motius pels quals treballaven.

Un dia laborable
L'ambient a Celrà i Viladamat ahir era el d'un dia festiu d'una jornada freda, però amb bon sol , que es veia alterada per l'activitat administrativa habitual en els seus consistoris. Els dos ajuntaments, liderats per la CUP , van expressar ahir el seu rebuig a la Constitució espanyola, ja que entenen que no els representa en cap cas.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Urbanisme

La Paeria impulsa tres projectes d’habitatge pels joves al centre històric

Lleida
SALT

L’Ajuntament contracta 25 persones a través de dos plans d’ocupació del SOC

SALT
gastronomia

Nova edició de la Fira del VI DO Tarragona

TARRAGONA
SOCIETAT

Els síndics recorden que l’empadronament sense domicili fix s’ha de resoldre en tres mesos

Barcelona
LLORET DE MAR

Concentració per reclamar l’obertura del camí de ronda a Can Juncadella

LLORET DE MAR
LA JONQUERA / ROSES

La Guàrdia Civil intervé més de 6.900 peces de roba falsificada

la jonquera / roses

Masclisme al Màgic Badalona

Badalona
Olot

La meitat dels infants garrotxins tenen dèficit de vitamina D

Olot
societat

Els taxistes amenacen de bloquejar el port i l’aeroport si no es regulen els VTC

Barcelona