Societat

Viure al país aquest diumenge a France 3

L'edició d'aquest diumenge de Viure al país presentada per Elsa Panadès proposa dos reportatges. El primer , de Sebastià Girard, sota el títol de l' Afer Casesnoves, ens explica la llarga història de les fresques de Casesnoves. La venda dubtosa l'any 1957 d'aquests elements murals de l'església de Casesnoves, poblet abandonat a prop d'Illa, a l'altra riba del riu Tet. La venda i els tempteigs de recuperació posteriors va agitar el món polític i cultural rossellonès durant prop de 50 anys fins la seva restitució al 1997. A través de l'increïble aventura d'aquestes pintures murals medievals el reportatge permet de descobrir un aspecte poc conegut del patrimoni nord-català, les pintures romàniques. Unes pintures rares, quasi mil.lenàries, que constitueixen les primeres imatges difoses al segle XI cap a la majoria de la gent del poble.

El següent tema de l'emissió, realitzat per Joan Lopez, fa el balanç del foc a l'Alt Empordà d'aquest darrer mes de juliol. Sis mesos desprès del terrible incendi que va afectar 13 mil hectàrees, la vida torna a néixer. Les alzines sureres al voltant de La Jonquera han rebrotat. Es tracta d'un arbre autòcton que té la facultat de resistir al foc. Aquest incendi va tocar molts pobles del voltant desfigurant bona part del paisatge muntanyenc. Per alguns propietaris forestals les tasques de neteja ja van començar amb la talla d'arbres.

Viure al país - France 3 - Diumenge 13 de gener- 11h30

http://languedoc-roussillon.france3.fr



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

L’Ajuntament amplia la recollida de brossa porta a porta a l’illa central

Gavà
societat

Mollerussa recupera el servei d’Internet i telefonia mòbil

MOLLERUSSA

Nous mentors pels pacients amb una malaltia renal crònica

girona
medi ambient

Espai protegit pel corriol petit a la platja de les Botigues de Sitges

SITGES
societat

Els Mossos reforcen l’Horta de Lleida amb agents de paisà

LLEIDA
Consol Aroca
Secretària de Dones pel Futur

“Teníem clar que aquelles torres s’havien de salvar”

SANT ADRIÀ DE BESÒS
Pepi Astor
Va treballar a les Tres Xemeneies

“Miro el petjapapers i em venen tots els records”

BARCELONA

Diagnòstic mèdic al català

Barcelona

Un nou barri que aspira a ser un referent internacional

Sant Adrià de Besòs