Societat

La neu deixa pas al fred extrem

Protecció Civil desactiva el pla d'alerta per neu però adverteix del fred intens, el gel i l'onatge que hi pot haver durant les pròximes hores

El vent podria superar els 90 quilòmetres per hora a les comarques del Pirineu, Prepirineu i Catalunya central

Protecció Civil ha desactivat el migdia d'aquest dissabte el pla d'alerta per neu (Neucat) però ja ha advertit del fred intens, el gel i l'onatge que hi pot haver durant les pròximes hores. Entre la matinada de dissabte i el migdia d'aquest diumenge, es preveuen temperatures més baixes de l'habitual en aquesta època de l'any en tot el territori, per la qual cosa es manté en fase d'alerta el pla Procicat per fred.

Pel que fa al vent, podria superar els 90 quilòmetres per hora a les comarques del Pirineu, Prepirineu i Catalunya central. A les comarques de l'Alt i Baix Empordà, s'ha activat en fase de prealerta el pla Inuncat i es preveuen onades superiors als 2,5 metres d'altura fins aquest diumenge al migdia.

Durant tot l'episodi de neu, i fins a les 13.00 hores d'aquest dissabte, el telèfon d'emergències 112 ha rebut 109 trucades relacionades amb el temporal, de les quals unes seixanta procedien de Barcelona, Vallès Occidental i Baix Llobregat, segons ha informat Protecció Civil en un comunicat.

En total, a Catalunya hi ha 69 màquines per treure neu, de les quals durant aquest temporal se n'han utilitzat 55, i aquest divendres ja van haver-ho treballs preventius a les demarcacions de Tarragona i Barcelona especialment, i seguiran treballant les pròximes hores per prevenir la formació de gel a les carreteres. Els Bombers han atès durant tot l'episodi de neu 63 serveis, la majoria per retirar arbres mig caiguts pel pes de la neu o recollir cables telefònics i elèctrics, i els seus serveis s'han centrat majoritàriament en el territori metropolità.

Hi ha hagut problemes de subministrament elèctric als municipis de l'Ordal, Subirats, Avinyonet del Penedès i Tivissa, que en el migdia d'aquest dissabte ja estaven solucionats.

Així doncs, el director del Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat), Oriol Puig, ha explicat que el pla d'emergències per fred seguirà actiu com a mínim fins dilluns que ve. El director general de Protecció Civil, Jordi Aurich, ha remarcat que 30 municipis mantenen actiu el pla d'emergències pel fred i el gel, ja que s'esperen fortes ràfegues de vent i gelades al nord de Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós