Societat

Una Setmana Santa amb més vehicles i menys accidents

Les vacances es tanquen amb 3 morts a la carretera, mentre que el 2012 en van ser 12

Hi ha hagut 30 víctimes en sinistres en el primer trimestre, quasi la meitat que el mateix temps de l'any passat

Els trajectes curts han tornat a ser majoritaris a les carreteres en aquesta Setmana Santa marcada també per la crisi, però, a diferència del mateix període de l'any passat, la sinistralitat ha estat molt menor. Fins ahir al vespre s'havien comptabilitzat tres morts en accidents de trànsit a Catalunya, mentre que la Setmana Santa del 2012 va ser molt més tràgica, amb 12. El balanç d'aquest període de vacances segueix, doncs, la tendència de la davallada de morts d'aquest any en comparació amb el passat: el primer trimestre del 2012, 56 persones van perdre la vida a la carretera, mentre que aquest 2013 n'han estat 30.

El director del Servei Català de Trànsit, Joan Josep Isern, va destacar ahir que aquesta serà la Setmana Santa amb “una densitat de trànsit més alta a les carreteres catalanes” i, alhora –tot i que l'operació tornada no es va donar per tancada fins a les dotze de la nit–, amb la sinistralitat més baixa de la història des que Trànsit té les competències en aquesta matèria, és a dir, des del 1997. Isern va reconèixer que l'alt nombre de famílies que van optar per sortir amb el seu propi cotxe, encara que fossin només sortides d'un dia o d'un parell de dies, va superar les seves previsions.

Una dona de 20 anys i veïna de Valls va morir ahir al matí a la T-203 al terme del Catllar (Tarragonès). Per causes desconegudes, el vehicle que la víctima conduïa va envair el sentit contrari i va col·lidir frontalment amb un altre turisme, el conductor del qual va resultar ferit lleument i va ser traslladat a l'hospital de Santa Tecla.

El primer accident mortal es va produir durant l'operació sortida, el dissabte 23 a la tarda. El conductor d'una furgoneta va morir a la N-II a l'altura de Capmany (Alt Empordà) després de col·lidir lateralment amb un tràiler. El segon va ser dimarts a la C-58 a Terrassa (Vallès Occidental): en aquest cas, el conductor d'un turisme que es va accidentar va sortir del vehicle i va ser atropellat mortalment per un altre cotxe.

Operació tornada

L'operació tornada, tot i l'alt nombre de vehicles en moviment, es va desenvolupar amb força normalitat, i ahir a les set de la tarda ja havien tornat el 85% dels vehicles que tenien previst el retorn a l'àrea metropolitana, és a dir, més de 515.000. Els conductors van trobar zones de circulació lenta amb parades intermitents a la tarda a l'AP-7, a Vilafranca del Penedès, i a l'A-2, a Jorba i Esparreguera. A les comarques de Tarragona, durant tot el dia hi va haver retencions a l'N-340 al Vendrell i a l'AP-7 a Banyeres del Penedès. Com sempre, els més previsors van tornar a casa diumenge per menjar-se la mona amb tranquil·litat.

Arrossada a Bàscara contra els camions

Els veïns de Bàscara (Alt Empordà) van celebrar ahir que, segons les primers previsions del govern, avui deixarien de passar camions de gran tonatge per l'N-II, amb una arrossada anomenada dels Sants Innocents. L'arrossada s'havia de fer a peu de carretera, però la pluja va obligar a traslladar-la al pavelló. Hi van participar uns 300 veïns que confien que la nova data que s'ha posat a sobre la taula, el 19 d'abril, sigui la de la retirada dels camions



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Amposta augmentarà la presència policial per frenar els furts

AMPOSTA
urbanisme

El nou POUM perfila com serà la ciutat d’aquí a mig segle

Tarragona
educació

La UPC oferirà el grau de Medicina a partir del 2026

BARCELONA

Reivindiquen l’herència de la gastronomia marinera femenina

roses

L’Escala vol definir un Pla Local de Joventut amb la participació

l’escala
medi ambient

Mataró canvia de lloc els peixos del Parc Central per la sequera

mataró

La UAB aprova un pla per assolir la neutralitat climàtica el 2030

Cerdanyola del Vallès
MEDI AMBIENT

El GironaNat recupera basses pluvials i en crea de noves

girona

Rècord de validacions a TMB coincidint amb Sant Jordi

Barcelona