Societat

trànsit

La mortalitat a la carretera baixa a la meitat el 2013

El primer trimestre de l'any passat hi va haver 58 morts, i en el d'aquest any n'hi ha hagut 29

Ramon Espadaler fa una crida a no abaixar la guàrdia

El nombre de morts en accident de trànsit a les carreteres s'ha reduït un cinquanta per cent el primer trimestre de l'any respecte al mateix període del 2012. Segons va informar el Departament d'Interior, entre l'1 de gener i el 31 de març de l'any passat hi va haver 58 víctimes mortals, mentre que aquest any n'hi ha hagut 29.

El conseller Ramon Espadaler va valorar positivament aquestes dades, però va rebutjar considerar-les una “tendència”. També va advertir que en cap cas estava plenament satisfet i va assegurar que queda molt camí per recórrer en aquest àmbit.

Per demarcacions, on més s'ha notat aquest descens de l'accidentalitat ha estat a les comarques de Tarragona, ja que han passat de cinc a dues víctimes mortals (60%). A Barcelona, de 25 a catorze (44%); a Girona, de quinze a set (55,3%), i a Lleida, de tretze a sis (53,8%). Les dades indiquen que a la nit és quan hi ha més accidents, concretament 23 de les 50 víctimes.

També s'ha reduït el nombre d'accidents greus; en aquest cas, ha caigut un 20% respecte al mateix període de l'any anterior.

El conseller va assegurar: “No ho entenem com una tendència, perquè són dades que s'han de consolidar durant la resta de l'any.” Tot i això, Espadaler va agrair l'actitud dels ciutadans al volant. Encara que el nombre d'accidents estigui disminuint, l'objectiu del govern és reduir encara més aquestes dades per tal de consolidar la tendència.

D'altra banda, el conseller va declarar que es milloraran infraestructures i que es faran actuacions punitives, com ara la instal·lació de radars. El conseller va fer aquestes declaracions durant una visita als voluntaris de l'Institut Guttmann. Són persones que han tingut accidents de trànsit i que ara van en cadira de rodes i es dediquen a fer xerrades a escoles i instituts per advertir els joves dels riscos de conduir de manera temerària.

LA FRASE

Són dades positives que s'han de consolidar durant la resta de l'any
Ramon Espadaler
Conseller d'interior


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SANT FELIU DE GUÍXOLS

El ple aprova el projecte del futur museu Carmen Thyssen guixolenc

SANT FELIU DE GUÍXOLS
Astronomia

Descobreixen el forat negre d’origen estel·lar més massiu de la Via Làctia

Barcelona
SALUT

200.000 pacients esperen per a una intervenció quirúrgica a Catalunya

BARCELONA
economia

Proven un sistema per reduir la salinització dels camps d’arròs del delta de l’Ebre

delta de l’ebre

Salut crea a Girona la primera xarxa hospitalària de Catalunya

GIRONA
medi ambient

Posen una caixa niu pel falcó pelegrí a la xemeneia de la incineradora de Mataró

mataró
societat

SOS Racisme llença una campanya per continuar amb la seva activitat

BARCELONA
economia

L’AMB dona una ajuda de 175.000 euros per les famílies desallotjades

esplugues de llobregat

Tret de sortida al Fórum de Gestió de Residus municipals #wasteinprogress

GIRONA