Gastronomia
Cireres per un moment dolç
campanya ·
16 restaurants participen en la campanya ‘Remena'm la cirera' 2013
Josep Roca comparteix l'èxit d'El Celler amb els restaurants de l'Empordà
La cirera,a la cuina, la millor imatge del moment dolç que viu la gastronomia gironina
Cruixent de botifarra dolça, cireres i foie; musclos amb escabetx i cireres o pastís de formatge fresc, cireres i ratafia. Aquests són alguns dels tastets que els restaurants de l'associació La cuina del Vent van presentar ahir a Llers per donar el tret de sortida de la campanya Remena'm la cirera 2013. Fins al 30 de juny, en aquesta campanya gastronòmica la cirera és el fil conductor d'un recorregut gastronòmic per setze restaurants de l'Alt Empordà, des de Llançà, Cadaqués, Roses, Castelló d'Empúries, Figueres, Navata, Avinyonet, Espinavessa, Pont de Molins, Maçanet de Cabrenys o Terrades. Amb actes com el d'ahir els organitzadors (l'Associació d'Hostaleria de l'Alt Empordà, l'agrupació la Cuina del vent, productors de cireres i municipis de Llers i Terrades) posen fil a l'agulla per aconseguir la Denominació d'Origen Protegida Cirera de l'Empordà.
La cirera va ser ahir la imatge perfecta per il·lustrar el moment dolç que viu actualment la gastronomia gironina, un moment dolç sobre en què tots els protagonistes de la jornada van coincidir; i entre els protagonistes no hi faltava un representant del millor restaurant del món, Josep Roca. El sommelier d'El Celler ahir era un restaurador més entre companys de professió i no es va deixar de dir que si en un radi d'uns cinquanta quilòmetres dos establiments han aconseguit el títol de millor restaurant del món no és fruit de la casualitat: “Aquí hi ha un pòsit, uns referents històrics, una manera de fer, una cuina en família, que fa escola i és escola, per això l'èxit és compartit”, va dir Josep Roca, agraint les felicitacions dels companys de gremi i reivindicant la cuina d'un territori i els seus productes: la cirera, vins, formatges o productes del mar (aquest cap de setmana també es van iniciar les jornades gastronòmiques de l'Escamarlà a Llançà.
L'inici de la campanya Remena'm la cirera coincideix amb el lliurament dels premis Forquilla de la Cuina del Vent: enguany han quedat premiats Joan Viñas, del restaurant La Llar, a Castelló d'Empúries, per la seva trajectòria; l'entitat La Cuina de l'Empordanet, que enguany compleix 25 anys, i Joan Carles Àlvarez, del restaurant Fornal dels Ferrers de Terrades, que va ser precisament un dels impulsors de la campanya Remena'm la cirera. I com a premis especials també es van homenatjar dues cares de la cuina gironina: la colla el Ranxo de Llançà (que ahir va preparar l'arrossada) i, evidentment, El Celler de Can Roca.