Societat

JUDICIAL

Sentència de mínims per als afectats per la gran nevada

El jutjat estima parcialment la demanda contra Endesa dels vuit empresaris afectats per la gran nevada del 2010

Dels 41.411 euros que demanaven els damnificats, en cobraran només 6.500

Els vuit empresaris i comerciants gironins que van portar Endesa a judici per demanar compensacions arran de la gran nevada del 2010 hauran de passar amb menys del que reclamaven. El jutjat d'instrucció número 4 de Girona ha resolt que només seran indemnitzats a partir del tercer dia, i no des de les primeres 24 hores de quedar-se sense servei tal com volien. Els damnificats reclamaven 41.411 euros com a indemnització, però la titular del jutjat només els estima parcialment la denuncia i resol que la companyia elèctrica haurà de pagar finalment 6.500 euros.

Els establiments afectats –petites empreses, principalment bars, restaurants, una pastisseria o una botiga d'informàtica, entre d'altres– van impulsar la demanda en desacord amb les compensacions que els va oferir en aquell moment Endesa. Els afectats van optar per portar el cas al jutjat perquè consideraven que les pèrdues estaven relacionades no només amb el material que es va fer malbé per haver estat, segons els casos, gairebé una setmana sense electricitat, sinó també amb el perjudici que els va provocar no haver pogut treballar.

Els impulsors de la demanda consideraven que havien de percebre més com a indemnització que el que la companyia elèctrica els va oferir. Altres empreses i comerços van optar per acceptar la indemnització que se'ls va oferir i no es van sumar a la demanda.

En aquell moment, fa tres anys, Endesa va oferir indemnitzar els afectats amb unes compensacions que anaven dels 60 als 80 euros per dia sense subministrament, on ja no es comptaven les primeres 24 hores.

Els arguments

Els arguments, doncs, sobre els quals ha hagut de dictaminar la jutgessa són, d'una banda, la reivindicació dels vuit afectats, que reclamaven indemnitzacions a partir del moment en què es van quedar sense subministrament –les primeres 24 hores– i, de l'altra, el que va sostenir Endesa, és a dir, compensar-los a partir del tercer dia.

Els empresaris –vegeu peça– percebran finalment 6.500 euros. Aquesta xifra, molt lluny dels 41.411 euros que reclamaven, resulta de les pèrdua que es van generar, com és el cas de la carnisseria i la pastisseria, i de les conseqüències que va tenir en els clients pel fet de no poder ser atesos, com ara comandes que no es van poder fer arribar quan tocava.

LA XIFRA

41.411
euros
és el total que hauran de percebre els vuit afectats per les nevades del 2010 que van presentar la demanda.

De 3.145 euros a només 45

La resolució no satisfà les expectatives dels afectats amb relació a les seves peticions, i la victòria parcial davant d'Endesa és molt minsa, tot i haver estimat parcialment algunes de les peticions formulades en la demanda. La resolució ja té en compte possibles guanys perduts.

En aquest punt queden clarament més beneficiats dos restaurants. En el cas de la lampisteria i la botiga d'informàtica, queden fora i no percebran res.

Si es fa una escala, pel que fa a cobraments, els que perceben més compensacions són un restaurant i una empresa de planxes de fibra de Caldes de Malavella, amb 2.051 euros i 3.145 euros, respectivament. Els imports petits són realment baixos. Aquí la pastisseria només cobrarà 45 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona
barcelona

Una vintena d’entitats reclamen que la prefectura de la Via Laietana sigui “només un lloc de memòria”

barcelona
economia

El simulacre de risc químic amb sirenes a les Terres de l’Ebre i Tarragona es farà el 24 d’abril

barcelona
societat

El 63% dels docents asseguren haver patit una agressió física o verbal per part d’alumnes, segons USTEC

BARCELONA

El #wasteinprogress 2024 tanca amb un nou rècord de visitants

GIRONA

El cartell del ’Temps de Flors’ és un mosaic floral de formes geomètriques

GIRONA

El Govern inverteix 685.000 euros en l’abocador clausurat

LES LLOSES

Regalen 2.000 banderes de la ciutat perquè es pengin per les Fires

figueres

Dotze serveis municipals ja han fet el trasllat temporal a la FACT

TERRASSA