Societat

Quan el morós és el banc

Els veïns del barri tarragoní de la Floresta es planten davant dels bancs per reclamar les quotes d'escala que els deuen dels pisos que han embargat

Acusen entitats com Bankia de deure fins a 5.000 euros en quotes

Al bloc número 15 del carrer Alzina, al barri tarragoní de la Floresta, hi ha 24 pisos dels quals tres són ara propietat de bancs i entitats financeres que van fer fora els antics amos perquè no pagaven. La situació no tindria res d'excepcional si no fos que ara els que no paguen són precisament els bancs. General Electric deu a la comunitat 1.505 euros; Bankia, 600 euros, i Manston Invest SL, fins a 3.300 euros. “La situació és insostenible”, es lamenta Maribel Pérez, la presidenta de l'escala. I és que un 80% dels veïns del bloc són o jubilats o gent a l'atur, i això fa que sigui impossible afrontar la derrama necessària per arreglar la façana, que està en tan mal estat que han hagut de tallar el carrer per perill d'esllavissades. “Necessitem els diners que ens deuen els bancs per poder fer unes obres que no són un caprici, sinó una necessitat”, exclama Pérez.

Cansats d'omplir papers i fer reclamacions, ella i una colla de presidents i veïns del barri han decidit plantar-se davant les entitats bancàries que els deuen diners i reclamar el pagament amb crits i pancartes. Antoni Peco, president de l'associació de veïns de la Floresta, és al capdavant d'aquesta iniciativa, que ja ha aconseguit que algunes entitats com La Caixa afluixin els diners i que d'altres com Banesto o el BBVA s'hagin compromès a fer-ho. “Més de la meitat de les comunitats de veïns del barri tenen rebuts pendents de bancs, que van des dels 300 euros fins als 5.000, com és el cas de Bankia”, explica Peco, que hi afegeix: “En algunes comunitats s'havia arribat a situacions molt crítiques perquè els veïns ja no podien fer front als rebuts de llum i aigua de l'escala, mentre que els retards en els pagaments de quotes de pisos embargats s'anaven acumulant.” Hi ha entitats que des del 2008 que no paguen quotes i ara, a més, amb les reestructuracions bancàries han tancat sucursals i no saben ni on reclamar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
LA CELLERA DE TER

Els viveristes demanen que l’ACA els “obri l’aixeta” per no haver de tancar

LA CELLERA DE TER
campdevànol

Un projecte vol convertir el Ripollès en refugi de persones LGTBIQ+

campdevànol
gastronomia

Un ‘mercat’ gastronòmic quedarà obert al Port Vell

Barcelona

S’Agaró, un referent centenari

S’Agaró

El camí de ronda, un regal

s’agaró
Claudio Grande
Cap de l’oposició de Llançà per Alternativa per Llançà (AxL)

“El govern de Junts i el PSC està fent una política continuista”

Llançà
Vicissituds abans, durant i passada la guerra
MOMENTS DIFÍCILS

Vicissituds abans, durant i passada la guerra

Terramar, precedent avantatjat i inconclús
SITGES

Terramar, precedent avantatjat i inconclús

Estratègia comercial pionera
PROMOCIÓ INTENSA

Estratègia comercial pionera