Societat

Montserrat dels Alcalans viurà en breu una fita històrica

El proper 18 de juny tindrà lloc una trobada històrica entre dos territoris que comparteixen un mateix nom

El proper 18 de juny tindrà lloc una trobada històrica entre dos territoris que comparteixen un mateix nom, com són el municipi valencià de la Ribera Alta, Montserrat, i l'illa de Montserrat, una de les xicotetes illes britàniques que encara queden com a territori d'ultramar, en aigües del mar Carib, i que és un dels 16 territoris no autònoms sota supervisió del Comité de Descolonització de les Nacions Unides.

En aquesta ocasió, el premier de l'illa, Sr. Reuben T. Meade, juntament amb la secretària del Gabinet Presidencial, Sra. Angela Greenaway, seran rebuts a les 12.del migdia a la Sala de Plens per l'alcalde, Josep Maria Mas i Garcia, i membres de la corporació riberenca, moment en què signaran en el llibre d'honor del consistori, i s'esbossaran quines són les àrees d'interés mutu.

Els dos territoris, a més de tenir un nom comú comparteixen la seua vinculació amb el món de la música. Montserrat (Regne Unit) està considerat com un dels paradisos del Carib que es va donar a conéixer per ser o haver estat lloc de residència de reconeguts artistes com ara Stevie Wonder, Paul McCartney i Elton John. Per la seua banda, Montserrat (València) és coneguda per ser terra de músics i que enguany organitza la 34 edició de la seua Setmana Internacional de Música de Cambra.

Des que el passat mes d'abril es va rebre la primera carta oficial del Gabinet Presidencial de Montserrat (Regne Unit), en resposta de la presentació que es va realitzar des del Departament de Cultura de l'Ajuntament valencià davant el governador de l'illa, no ha cessat de revolar amb gran il·lusió la idea romàntica de la trobada entre montserraters i l'oportunitat d'intercanvi cultural entre dos pobles que volen treballar dia a dia per sentir-se propers tot i la distància que els separa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia