Vallès Oriental

Stimulo obté un premi pel disseny de la primera màquina de cafè turc

L'empresa introdueix la impressió en 3D a la nova seu de Llinars

La primera màquina semiautomàtica per elaborar cafè turc ha permès a l'agència de disseny de producte i innovació Stimulo l'obtenció d'un dels premis internacionals Ret Dot.

És un reconeixement del mateix sector de la tasca que fa una empresa que ha reorientat la seva estratègia cap al suport a la innovació de les empreses, més enllà del simple disseny. L'encàrrec d'aquesta cafetera prové d'un industrial turc, Arzum Okka, i és orientatiu del treball conjunt que l'agència, amb seu a Llinars, fa amb els seus clients en el llançament de productes innovadors.

El premi internacional, que se suma al que amb un caràcter més local ha rebut aquest mateix any per part de la delegació comarcal de la Cambra de Comerç, també ve a reforçar l'estratègia global de la companyia que, l'any 2003, van fundar quatre companys de la Facultat de Disseny de la Universitat de Girona. La crisi que va arrencar el 2007 havia provocat una forta reducció de la demanda del disseny d'articles promocionals i de mobiliari que havien centrat l'estratègia de l'empresa en els primers passos. Va ser llavors quan la companyia va decidir fer el canvi: va obrir una oficina a la ciutat xinesa de Guangzhou i va començar a treballar per a sectors amb més valor afegit (electrodomèstics, equipament mèdic, tecnologia led), amb un enfocament integral que va des de la idea fins al llançament del producte. “Introduïm el que coneixem com a experiència de l'usuari, que ens obre portes noves per desenvolupar productes, en col·laboració estreta amb els clients”, explica el responsable de desenvolupament de negoci de la companyia, Xavier Majoral.

El pas a la internacionalització va ser determinant per a l'empresa. “Un 78% de la facturació passa per la Xina, encara que siguin encàrrecs que després es desenvolupen en altres zones del món; allà som visibles i hi passen coses”, assenyala Majoral. Actualment, l'empresa té dos treballadors a la Xina, i nou a la seu de Llinars, on l'equip d'enginyers i dissenyadors desenvolupen els projectes. Precisament, Stimulo ha estrenat seu fa uns mesos a l'edifici de La Caixa a Llinars, a pocs metres de la primera oficina. En aquesta nova seu ha incorporat una nova impressora 3D que accelera la creació de productes.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona

Els àvis i les àvies porten el seu passat al Bosc de la Pabordia

girona
enogastronomia

La sommelier Anna Casabona queda tercera al campionat estatal

Sant Sadurní d’Anoia
societat

El Maresme actualitza el protocol de violències masclistes

premià de mar