Societat

L'alcalde de Ciutadella formalitza la seva dimissió

José Maria de Sintas va avançar el dimecres que deixaria el càrrec arran de la mort d'una turista a les festes de Sant Joan

També renuncia a l'acta de regidor, que ostentava des del 2011

L'alcalde de Ciutadella, José María de Sintas, ha formalitzat aquest divendres al matí la seva dimissió irrevocable arran de l'accident als Jocs des Pla de les festes de Sant Joan, arran dels quals va morir una dona de 66 anys i veïna de Barcelona. La víctima, Núria Balcells, va resultar ferida de gravetat després de ser envestida per un cavall i va morir uns dies mes tard a l'Hospital Son Espases de Palma.

De Sintas ha comparegut en roda de premsa acompanyat dels regidors de l'equip de govern i ha justificat la seva decisió amb l'argument que li pertocava a ell assumir la responsabilitat per aquests fets. També ha renunciat a l'acta de regidor, que ostentava des de les eleccions municipals del 2011.

El ja exalcalde ha explicat que no se sent responsable “directe” de l'accident però que la seva obligació era presentar la dimissió. D'altra banda, ha subratllat la necessitat de millorar la seguretat als Jocs des Pla en un futur.

De Sintas ja va anunciar en una entrevista radiofònica dimecres passat que es plantejava dimitir arran de l'accident del passat 24 de juny, una mesura que el PP de Menorca va intentar evitar.

En una entrevista a Última Hora Ràdio, l'alcalde va reconèixer que la gestió després de l'accident no havia estat correcta i va afirmar que comprenia i considerava “normals” les crítiques dels parents de la víctima. La família de Balcells va retreure al consistori la manca de suport moral i econòmic, així com les mesures de seguretat a Es Pla.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

En marxa la Lectura continuada de ‘Les hores’, de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós