Osona/Ripollès

Compromís per resoldre la massificació al Torrent de la Cabana de Campdevànol

Reunió de l'Ajuntament amb la directora de Turisme, Marian Muro. L'espai fa temps que pateix problemes de massificacions i, justament per aquest motiu, fa un any es van instal·lar barreres a l'inici del camí d'Estiula per no permetre el pas dels vehi

La directora general de Turisme, Marian Muro, va ser dies enrere a Campdevànol per analitzar els projectes turístics que s'estan desenvolupant al poble.

Entre altres coses, l'Ajuntament va arrancar el compromís de la Generalitat per ajudar a solucionar els greus problemes de massificació de visitants que pateixen els gorgs del Torrent de la Cabana.

Muro va dir que es treballaria en la potenciació i promoció del sector, a partir del pla d'ordenació i d'usos d'aquesta zona que s'està elaborant des de la Regidoria de Turisme de l'Ajuntament.

La directora de Turisme va dir que aquesta tasca supera l'actual legislatura i que requereix de l'esforç pel consens i la implicació de tots els agents del territori, des de polítics fins a agents econòmics i socials.

El Torrent de la Cabana fa temps que pateix problemes de massificacions i, justament per aquest motiu, fa un any es van instal·lar barreres a l'inici del camí d'Estiula per no permetre el pas dels vehicles fins als gorgs, i alhora es va habilitar un ampli aparcament.

Tot i així, cada cap de setmana i durant períodes vacacionals s'omple de visitants. El sector turístic campdevanolenc també va demanar a Muro que ajudi el consistori per tal de tirar endavant la millora de la cobertura en matèria de telecomunicacions a la Vall de Sant Llorenç, potenciant que empreses operadores s'acabin instal·lant a l'antena del Cubilàs.

D'altra banda, l'alcalde, Joan Manso, va destacar que Campdevànol sigui el quart municipi del Ripollès en pernoctacions turístiques. “Ens queda camí per recórrer, però l'avanç en pocs anys ha estat notable” va dir.

· El problema amb la connexió de la via verda

El regidor de Turisme, Gerard Soler, va explicar també a la directora general de Turisme, Marian Muro, la problemàtica amb la connexió de la via verda amb la vila de Ripoll “i que tants beneficis reportaria al sector turístic del poble”.

Muro va dir que es comprometien a treballar amb el Ministeri per afavorir el desencallament del projecte. De la mateixa manera es va abordar la necessitat d'obtenir recursos per finalitzar la interconnexió del camí ral que va de Campdevànol a Gombrèn en el seu darrer tram.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró