Vallès Oriental

Alcaldes del Baix Montseny sumen forces per a la reactivació econòmica

Vuit ajuntaments treballaran en actuacions conjuntes per millorar el context laboral a la zona

Vuit ajuntaments del Baix Montseny han subscrit un acord per al desenvolupament i l'ocupació. A través d'aquest punt de trobada, els consistoris firmants pretenen posar en comú serveis, recursos i iniciatives per dinamitzar l'activitat econòmica i contribuir a generar llocs de treball.

En la primera trobada, celebrada a mitjan juliol, hi van participar els ajuntaments de Sant Celoni, Campins, Fogars, Gualba, Montseny, Santa Maria i Sant Esteve de Palautordera i Vallgorguina, però el pacte és obert a la incorporació d'altres municipis del Baix Montseny.

La primera trobada va servir per firmar el conveni, però també es van mantenir converses per compartir tots aquells instruments al seu abast per millorar el suport als residents al territori a les empreses que hi estan implantades. Sobre la taula, comença a haver-hi propostes relacionades amb la innovació, la cooperació en la promoció turística i el treball conjunt per aconseguir inversions en infraestructures estratègiques en mobilitat i tecnologies de la comunicació.

Els ajuntaments firmants del pacte es comprometen a mantenir trobades periòdiques per donar forma a les primeres actuacions que ja hi ha dissenyades. De moment, ja hi ha previstes actuacions en l'àmbit turístic, com la posada en servei de guies digitals amb un programari conjunt per a tot l'àmbit territorial. També es treballa en la creació de materials de difusió que identifiquin el Baix Montseny i es preveu una participació conjunta dels municipis que formen part de l'Acord del Baix Montseny en fires del sector.
Un altre àmbit de treball és el de les tecnologies de la comunicació. L'objectiu compartit és fer arribar als municipis i, en especial, als seus polígons industrials el cablejat de fibra òptica.

Els vuit ajuntaments firmants també preveuen plantejar serveis de suport a l'ocupació i a l'empresa. De moment, preveuen elaborar materials de difusió perquè els veïns dels municipis del Baix Montseny coneguin totes les eines que els ajuntaments posen al seu abast per millorar la seva capacitat de trobar feina.

Són accions amb què es pretenen millorar les opcions laborals en una zona que manté índexs d'atur inferiors a la mitjana del Vallès i un percentatge superior de contractació indefinida.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona